Společnost Euronics otevřela v červnu ve Valašském Meziříčí první franchisovou prodejnu. Letos firma plánuje zprovoznit dalších 11 poboček, z čehož 3 by měly být franchisové.
Čtvrtek
10.07.2014
Do vod franchisingu vstupuje další firma. Síť prodejen s elektronikou Euronics otevřela první franchisovou prodejnu.
 

Stále více firem v maloobchodní sféře objevuje franchisovou spolupráci jako výhodnou pro obě strany. Letos první franchisovou prodejnu otevřela i síť elektroprodejen Euronics, konkrétně ve Valašském Meziříčí.  „Pilotní prodejnu bude provozovat jeden z našich dlouholetých partnerů, který od nás získal nejen licenci, ale také plnou podporu v zavádění nového obchodního modelu v rámci naší sítě,“ dodává výkonná ředitelka Euronics Martina Fialová.

Prodejna ve Valašském Meziříčí by neměla být poslední franchisovou pobočkou. Společnost Euronics hodlá jejich počet dále rozšiřovat. Přibýt by měly ještě minimálně 3. „V letošním roce plánujeme rekonstruovat dvě stávající partnerské prodejny Euronics, které po znovu otevření budou provozovány ve franchisovém modelu, a to v Litovli a Jablonci nad Nisou. Třetí prodejna bude nově otevřená v nově postaveném retail parku v Chebu,“ konkretizuje plány Martina Fialová. Firma chce otevřít letos ještě dalších 8 vlastních prodejen.

Vysokého potenciálu franchisové spolupráce si společnost všimla především z důvodu lepší expanze s nižšími náklady, ať už pro partnera, tak i pro samotný Euronics. Franchisant také může lépe převzít zavedenou „praxi“ v případě změn aktuálního dění a lépe na ně přizpůsobit zaběhnutý obchod. „Přestože je prodejna dále provozována nezávislým partnerem, jsou zajištěny veškeré centrální interní procesy a zajištěn stejný rozsah zboží a služeb jako ve vlastních prodejnách Euronics,“ říká Martina Fialová.