Značka s.Oliver v rámci prodejních míst, které spravuje síť Globus, působí na celkové ploše více než 1 200 m2.
Středa
13.08.2014
Společnost Globus uzavřela se značkou s.Oliver velkoobchodní spolupráci. Značka, která nabízí i franchisu, je součástí 13 obchodů Globus.
 

Módní a lifestylová značka s.Oliver dokončila v České republice velkoobchodní expanzi do sítě hypermarketů Globus. V současné době je dámská a pánská móda s.Oliver v prodeji ve třinácti obchodech typu shop-in-shop. Design s.Oliver je součástí tzv. Fashion Stores. Podobná spolupráce funguje už v Německu. Společnost s.Oliver se také nebrání rozvoji na bázi franchisy.

Síť hypermarketů Globus se rozhodla výrazně posílit nabídku značkové módy ve stylovém konceptu. „S růstem plochy i prvními prodeji jsme maximálně spokojeni. Pro takto velký projekt je pro nás Globus velmi dobrým partnerem. Vybrali jsme si ho také proto, že jeho prodejny najdou zákazníci prakticky ve všech regionech. I do budoucna jsme nakloněni dalším možnostem rozšíření vzájemné spolupráce,“ konstatuje Vladislav Hypš, Country Manager s.Oliver pro Českou republiku a Slovensko. Společně se značkou s.Oliver sdílí plochu Fashion Stores značky Lerros, Lee a Wrangler.

Globus představuje pro s.Oliver strategického partnera v oblasti velkoobchodu. Vzhledem k relativní saturaci na poli maloobchodu se módní řetězec v posledních dvou letech zaměřil právě na posílení velkoobchodních prodejů. Výraznější expanze za tuto dobu vedla k významnému navýšení velkoobchodního obratu.

I přesto, že s.Oliver se zaměřil především na velkoobchodní spolupráci, nebrání se ani rozvoji maloobchodních jednotek pomocí franchisingu. „Podmínky pro vstup jsou náročné pro potenciální franchisanty a jakmile parner zjistí, co je potřeba realizovat, couvne,“ dodává Vladimír Hypš s tím, že podmínky pro velkoobchodní prodej jsou v této těžké době pro textilní maloobchod příznivější.