Sýrárny Boutique Gurmán vznikly ve Frýdku Místu, kde firma provozuje už 3 vlastní obchody.
Pátek
07.11.2014
Společnost Boutique Gurmán rozjela franchisovou expanzi sýráren v Česku. Sýry mohou zákazníci nakoupit ve 30 prodejnách.
 

Firma Boutique Gurmán, která provozuje franchisové sýrárny, se ze začátku setkaly se skepsí. Lidé zakladatelům říkali, že nemohou s prodejem kvalitních sýrů z Evropy uspět. Opak však byl pravdou. První obchod byl otevřen ve Frýdku-Místku před sedmi lety a sýry se těší velkému zájmu doteď. Jelikož další podnikatelé chtěli též prodávat sýry, rozhodla se firma Boutique Gurmán využít franchisu. Do toho provozuje i eshop Vemena.cz.

Za dobu naší existence se nám podařilo jen ve Frýdku-Místku otevřít 3 obchůdky. V republice se nachází 30 franchisových prodejen Boutique Gurmán,“ zhodnocuje dění ve firmě majitel Martin Svačinka. Společnost nadále hledá vhodné franchisové partnery a nebere ohled na velikost měst. „Přesvědčili jsme se, že i v malé horské obci Čeladná, může Boutique Gurmán fungovat v plné parádě. Vždy totiž záleží na přístupu majitele sýrárny,“ říká Martin Svačinka.

Zájemce o franchisovou licenci Boutique Gurmán, který má kladný vztah k sýrům a delikatesám, a chtěl by si otevřít svůj vlastní obchod, by se měl připravit na počáteční investice ve výši 450 tisíc Kč. „Hledáme takové lidi, kteří chtějí pro zákazníky vytvořit takové malé, gurmánské oázy, ve kterých se mohou zastavit, zklidnit, volně se nadechnout a třeba si i popovídat, načerpat takovou tu obyčejnou radost z bytí. Samozřejmě, vydělávat se musí, ale nesmí to být prvoplánové,“ uzavírá Martin Svačinka.