Společnost Náš Grunt provozuje v Česku 32 zejména franšízových obchodů. Poslední byl otevřen v Praze, v Horních Počernicích.
Středa
10.12.2014
Náš Grunt a Fruitisimo spojí síly. Od příštího roku začnou testovat prodejny, které budou provozovat oba franšízové koncepty pod jednou střechou.
 

Síť freshbarů Fruitisimo vyjednává se společností Náš Grunt, která se zabývá prodejem farmářských potravin, o užší spolupráci. Společnosti od příštího roku rozjedou pilotní projekt prodejen, kde budou fungovat oba franšízové koncepty. Zmrzlinu, ovocné džusy i farmářské výrobky si tak budou moci zákazníci koupit na jednom místě.

Touto kombinací můžeme potenciálně oslovit širší skupinu zákazníků i zájemců o franšízu a samozřejmě též optimalizovat náklady na pronájem, služby apod.,“ uvádí Jiří Málek, jednatel firmy Náš Grunt. Ohlášený projekt je zatím ve fázi přípravy pilotu a testování možného zájmu. Firma Fruitisimo však v prodejnách už určité výrobky prodává.

Obě společnosti zůstanou jako samostatné jednotky, takže zájemci si budou muset pořídit franšízové licence jak Našeho Gruntu, tak Fruitisima. Pro současné franšízanty projekt určen není. „Teoreticky by si náš franšízant mohl otevřít stánek Fruitisima, ale nedovolí mu to formát prodejny. S projektem uvažujeme primárně pro nové prostory,“ upřesnil Jiří Málek.

Náš Grunt v současné době provozuje 32 vesměs franšízových prodejen a v současné době se pomalu vrhá na expanzi do okresních měst. Uvažuje také o Slovensku. „Na Slovensku jsme během našich jednání získali řadu cenných kontaktů i zkušeností. I vzhledem k našim kapacitám se však budeme v nejbližších měsících soustředit primárně na zahuštění naší sítě v ČR,“ uzavírá Jiří Málek.

Letos společnost Fruitisimo oslavila na trhu deset let působení a během této doby otevřela už 41 poboček, především v obchodních centrech. Spolupráce s Naším Gruntem by mohlo pomoci rozšířit franšízový koncept i do ulic. „Obrat společnosti byl v loňském roce 100 milionů Kč a v letošním roce by měl přesáhnout 120 milionů Kč,“ dodal Jan Hummel, jednatel firmy Fruitisimo.