Poradenská centra Proticare zatím fungují v Praze, dvě franšízové a jedna jako centrála.
Pátek
12.12.2014
Na celospolečenský zájem o zdravý životní styl zareagoval franšízový koncept Proticare, který nabízí proteinovou dietu. Ta si nachází větší počet klientů.
 

Trend zdravého životního stylu na trh přinesl firmy nabízející  tzv. výživová poradenství, které pomáhají lidem s nadváhou redukovat hmotnost a naučit se správně stravovat. Mnoho firem, které se na tyto služby vyprofilovaly, pro svůj rozvoj využily franšízingu. Podobně se rozvíjí i společnost Homeo Sapiens, která vytvořila franšízový systém Proticare pro poradenství při redukci tělesné hmotnosti za pomoci bílkovinné diety.

O vytvoření franšízového modelu pro koncept Proticare bylo rozhodnuto na základě zvýšené poptávky z řad klientů. „Redukcemi nadváhy za pomocí bílkovinných diet  a zdravou výživou se zabýváme již delší dobu, ale franšízový model v našem portfoliu dosud chyběl. Pro zájemce nabízíme formu otevření poradenského centra, nebo kamenného obchodu,“ doplňuje možnost franšízové spolupráce Iva Hárovníková z firmy Homeo Sapiens. "Nová centra jsou ponejvíce zakládána bývalými klienty a klientkami, které s programem Proticare udělali v minulosti sami na sobě dobrou zkušenost,“ dodává.

Společnost Homeo Sapiens nezaznamenává v oboru konkurenci:„I přesto, že jsme žádnou velkou reklamu a propagaci nedělali, klienti si nás nacházejí sami a svou zkušenost si předávají dál. Na trhu existuje pár skutečných kapacit, které rozumějí klinické výživě a redukcím nadváhy, a s nimi společnost úzce spolupracuje.“

Zatím společnost provozuje vlastní franšízovou prodejnu jako referenční provozovnu konceptu v centru Prahy, dále otevřela ve formě franšízy poradenská centra v Praze - Smíchově a na Praze 4. V Rakovníku se provozovna připravuje k otevření od ledna 2015.