Značkové prodejny Solodoor se nachází zatím v Praze, Brně, Sušicích a v Bratislavě. Firma však prodává dveře po celé republice i v zahraničí.
Sobota
27.12.2014
Firma Solodoor působí v Česku už 17 let. Rozhodla se zaútočit na získání zastoupení v regionech prostřednictvím franšízantů.
 

Tradici výroby dveří a zárubní se ve společnosti Solodoor ze Sušic drží už téměř 20 let. Do toho se firma zabývá i jejich prodejem ve svých studiích. V minulém roce tržby firmy překročily 280 milionů korun. Pro letošek doplnila do své strategie rozvoje i franšízing. „Naším cílem je vyvážit obchodní zastoupení značky Solodoor v jednotlivých regionech, jelikož naše pokrytí českého trhu je bohužel stále velmi nerovnoměrné,“ říká ředitel firmy Solodoor Jiří Maršala.

Franšízing firmy Solodoor je zatím v začátcích, svá prodejní místa vede ve vlastní režii. Franšízanty hledá především v regionech, kde firmě chybí zastoupení. „Společně s našimi partnery chceme vybudovat silná prodejní místa, která budeme především výrazně marketingově podporovat,“ dodává Jiří Maršala. Značkové prodejny Solodoor centrum se nachází v Sušicích, Brně, v Praze a také v Bratislavě.

Dlouholeté zkušenosti v dřevní oblasti pomohlo společnosti získat prodejní partnery nejen po celé republice, ale také na Slovensku, Maďarsku a Rumunsku. A firmě se u nás dařilo, z jejích statistik se v roce 2014 vyrobilo a prodalo za jeden měsíc v průměru 13 tisíc dveří, což představuje meziročně 15% nárůst. Zárubní firma prodala o 14 % více. Tržby za dveře se letos zvýšily o 15 %, u zárubní o 6 %.

Výsledky odrážejí naši dlouhodobou obchodní strategii založenou na inovacích a budování značky Solodoor. Podobný růst přitom plánujeme i pro rok 2015,“ komentuje výsledky Jiří Maršala a zároveň upozorňuje na trendy na trhu: „Jednotliví se začínají více specializovat a hlavním cílem je prodávat s výrobkem také příslušenství, kompletní služby od zaměření, poradenství až po montáž.“