Téměř 270 obchodů MZGZ, většinou monobrandových, se nachází po celé Evropě. Značka pochází z Francie.
Pátek
02.01.2015
Značka MZGZ spoléhá v získání svých partnerů na nulové poplatky. Partneři neplatí ani za zboží.
 

Trh s oblečením nezažívá v Česku dobré chvíle. I přes rostoucí ekonomiku se oděvní řetězce potýkají se stagnací poptávky. Z průzkumu společnosti Incoma Gfk vyplývá, že až dvě třetiny výdajů za odívání a obuv připadají na nákupy ve slevách a výprodejích. „Cena je klíčovým faktorem pro výběr prodejny zejména při nákupu každodenního oblečení, a dětského zboží. Naopak při nákupu obuvi a sportovního oblečení věnují Češi zvýšenou pozornost kvalitě,“ uvádí Martina Drtinová z Incoma Gfk.

Možná je na čase změnit značky.  U nás se chce prosadit francouzská značka pánského oblečení MZGZ, která se rozhodla zvýšit počet partnerů. V Evropě si mohou zákazníci oblečení koupit ve více než 270 převážně monobrandových obchodů. Expanzi do ČR zajišťuje společnost EDGE Team, která pochází z Polska. Tam založila už 15 partnerských obchodů.

V získání partnerů chce bojovat značka MZGZ především nulovými poplatky. „Pro ně neúčtujeme žádné vstupní ani měsíční poplatky. I přesto od nás dostanou veškerou podporu od zajištění sortimentu až po pomoc s výběrem místa,“ říká Jarosław Misiurek, ředitel rozvoje ve firmě EDGE Team.

Důležitý prvek v obchodě mezi partnery je v „zálohové“ strategii. Zboží v obchodě je tak vlastněno majitelem licence, dokud ji zákazník nekoupí. Tímto způsobem tak partner nehradí náklady na skladování a výnosy pocházejí z provizí. „Je to jednodušší a pro partnery obrovská výhoda ušetření nákladů,“ dodává Jarosław Misiurek.

Zájemci o partnerskou licenci oděvní značky MZGZ by se měli připravit na počáteční investici ve výši 2500 eur (69 tisíc Kč), která souvisí se zařízením prodejny. Pokud se rozhodne pro značkovou prodejnu, plocha by se měla pohybovat v rozmezí 60 až 100 m2. „Velmi dbáme na výběru správné lokality. Neustále analyzujeme situaci na trhu v daný čas tím, že aktualizujeme seznam měst, v kterých naši partneři mohou založit svůj vlastní obchod,“ uzavírá Jarosław Misiurek.


/1/
zobrazit více