Fitness Olgy Šípkové se nacházejí po 3 jednotkách v Praze. Letos by měly přibýt další 2, a to jako franšízové.
Čtvrtek
12.02.2015
Nejen cvičení ale i relaxaci nabízí Fitness Centra Olgy Šípkové. Po spuštění první franšízové pobočky se letos plánují další dvě.
 

Firma Sport park provozuje koncept fitness studií Fitness Club Olgy Šípkové od roku 2005. Za tu dobu zprovoznila nejen dvě vlastní pražské pobočky, ale v roce 2013 rozjela i franšízovou spolupráci prostřednictvím otevření první franšízy v Praze v obchodním centru Krakov. Letos by měly další franšízové pobočky následovat.

Rok 2014 se nesl ve znamení růstu dalších klientů, kteří se rozhodli cvičit pod taktovkou konceptu založeného Olgou Šípkovou a jejích spolupracovníků. "Během loňského roku našimi dvěmi centry v Praze na Zličíně a v Kongresovém centru prošlo 240 tisíc klientů," říká manažer franšízové rozvoje Fitness Olgy Šípkové Pavel Přeček. 

Rozjíždí se pomalu i franšízové centrum v OC Krakov, nicméně tam ještě společnost Sport park, která drží franšízovou licenci, bojuje s lidskými zdroji. Najít správné zaměstnance totiž není jednoduché, což potvrzuje většina franšízových konceptů. S franšízou hodlá firma pokračovat i letos. S investory už připravuje otevření dalších center. "Dvě franšízové pobočky plánujeme otevřít opět v Praze," dodává Pavel Přeček.

I přesto, že Praha je zatím základním městem pro expanzi sítě, firma se nebrání v tom, aby Fitness centra Olgy Šípkové rozšířila i do dalších měst. Základem je to, aby místo, kde by mělo centrum stát, mělo potenciál stále návštěvnosti klientů. Je tak důležité, aby se nacházelo tam, kde lidé pracují či bydlí. 

Fitness centra se stávají pro lidí stále oblíbenější, vzniká i více konceptů, které jsou specifické na určitá cvičení. Mnoho lidí ovšem vyhledává centra, kde si mohou vybírat z více možností, jak si zacvičit. To splňuje i výše uvedený koncept Fitness Olgy Šípkové. V centru klienti naleznou možnosti od různých aerobních cvičení přes saunu a posilovnu až po bazén. Investice do pořízení franšízy se pohybuje kolem 5 milionů korun v závislosti na lokalitě.