Kodaň, Paříž, Barcelona, Milán, Varšava, Baku, Casablanca, Athény, Šanghaj, Peking anebo Hong Kong, tam všude mohou děti a jejich rodiče vybírat z nábytku Flexa.
Středa
25.02.2015
Dánská značka nábytku Flexa míří do Česka. Chce vybudovat síť prostřednictvím franšízantů.
 

Děti rostou a tím také jejich potřeby týkající se nábytku. Proto i on by se měl vyvíjet s nimi. Přesně takové heslo ctí dánský výrobce nábytku pro děti Flexa, který usiluje o vstup na tuzemský trh s cílem vybudovat zde franšízovou síť obchodů s dětským nábytkem.

V konceptu Flexa my netvoříme nábytek, který je jen krásný, ale mají také účel. Snažíme se jím stimulovat dětskou zvědavost a kreativitu skrz naše produkty. Chceme je nabídnout i dětem v Česku a na Slovensku. Proto hledáme vhodné franšízové partnery,“ říká Chan Le, European Retail Manager ve společnosti Flexa. Firma nemá vytipovány oblasti, kde chce otevřít první obchody, možnosti tak mají podnikatelé z celého Česka.

Zájemci o franšízovou licenci se musí připravit na vyšší počáteční investice, které se pohybují mezi 120 až 150 tisíci eury (3,3 až 4,2 miliony korun). Tyto vynaložené finanční prostředky pokryjí vybavení obchodu, jeho spuštění a také franšízovou licenci Flexa. Co se týká limitů na prostor, nemá Flexa vysoké požadavky. „Náš koncept je flexibilní, takže je vhodný jak pro nákupní centra, tak v kamenných pobočkách v centrech měst,“ dodává Chan Le.

Franšízový koncept Flexa už funguje více jak 40 let a lidé mohou nábytek nakoupit už ve 40 krajinách světa prostřednictvím více jak 140 poboček. Uspět může i u nás, bude však záležet na marketingové strategii, kterou firma zvolí. Firmy s nábytkem v Česku volí rozvoj prostřednictvím vlastních obchodů, jelikož franšíza se jim nevyplatí. Zdá se, že Flexa to chce změnit.