Franchisový koncept BodyConcept vznikl v Portugalsku a kosmetické služby mohou využít také klientky v Polsku, Brazílii, Švýcarsku či na Kapverdských ostrovech.
Čtvrtek
26.02.2015
Franšízové koncepty z oblasti BodyConcept a DepilConcept stále čekají na své franšízanty. Bojují s malými kosmetickými studii.
 

Síť kosmetických studií v Česku chybí, a to vzhledem k malým podnikatelům, kteří vedou své vlastní kosmetické studio. Trh s kosmetikou je tak u nás roztříštěný. Změnu dlouho zavedeného trendu hodlají změnit franšízové koncepty BodyConcept a DepilConcept. V Česku prostřednictvím poradenské společnosti PROFIT system hledají jak franšízanty, tak master-franšízanty.

Původem portugalská firma se úspěšně etablovala v sousedním Polsku, kde se jí daří pomalu ale jistě zvyšovat počet svých studií DepilConcept a získávat zákazníky. „Máme zde otevřeno už 5 kosmetických studií DepilConcept. Velmi si vážíme toho, že jsme našli skvělého master-franšízanta, který se soustředí na rozvoj sítě a management. Sám provozuje 3 vlastní studia DepilConcept a 1 kliniku BodyConcept,“ říká Alexandre Lourenço, ředitel obou franšízových konceptů. Podobně chce uspět i u nás.

Cesta k úspěchu je však v Česku trnitá. Problémem je zejména, jak už bylo řečeno, je roztříštěnost malých studií po celé republice. Každé tak nabízí jiné služby za jiné ceny. „Uchopit rozvoj bude pro BodyConcept i DepilConcept velmi složité. Malá kosmetická studia mají svou klientelu, kterou si udržují, jelikož jde o domácí prostředí,“ dodává Adam Rezek ze společnosti PROFIT system.

Společnost může nabídnout firmám možnost zakoupit franšízu, a tím vstoupit do sítě. Otázka však je, jestli budou podnikatelé ochotni měnit své pobočky a vynaložit náklady na změnu designu, když už jim jejich centrum funguje. Výhodné by tak dle Adama Rezka bylo najít podobného master-franšízanta jako má společnost v Polsku.

Stejné cíle má v Česku i samotná firma, která drží franšízu BodyConcept a DepilConcept. „Chtěli bychom najít master-franšízanta, který by dával lokální podporu naší síti. Rádi bychom zde otevřeli 3 nová studia BodyConcept a 6 DepilConcept,“ přibližuje plány Alexandre Lourenço. Master-licence vyjde u obou franšíz za 50 tisíc eur (1,4 milionu korun).