K hospodářskému výsledku banky přispěly i partnerské pobočky UniCredit Bank Express, které banka otevírá na bázi franšízingu.
Středa
20.05.2015
První čtvrtletí bylo pro UniCredit Bank, která se v tuzemsku rozšiřuje na bázi franšízingu, úspěšné.
 

Důkazem je meziroční růst čistého zisku v prvním čtvrtletí o 58 procent na 1,7 miliardy korun, kterého firma dosáhla na českém a slovenském trhu. Podle generálního ředitele a předsedy představenstva UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia Jiřího Kunerta stojí za tímto pozitivním hospodářským výsledkem správná strategická rozhodnutí v době krize investovat do rozvoje.

Sílící ekonomický růst na obou trzích, kde působíme, se promítá do zrychlující se úvěrové dynamiky v rámci našeho portfolia. Na straně retailových úvěrů k tomu přispívá silná spotřebitelská nálada a atraktivní úrokové sazby u našich hypoték a spotřebitelských úvěrů. Korporátní úvěry a leasingové služby také posilují díky větší ochotě firem opět investovat do svého rozvoje,“ vysvětluje Jiří Kunert.

V oblasti retailového bankovnictví i v letošním prvním kvartálu posilovalo spotřebitelské financování, kde hypoteční úvěry meziročně vzrostly o 14,7 % a spotřebitelské úvěry o 11,2 %. V korporátním segmentu došlo k meziročnímu dvoucifernému procentuálnímu nárůstu poskytnutého úvěrování jak u velkých korporátních klientů, tak u malých a středních firem. Výrazně byl také posílen segment privátního bankovnictví v oblasti vkladů, a to meziročně o 22,4 %.

UniCredit Bank je zatím jedinou bankou v České republice, která si pro svůj rozvoj zvolila jít cestou otevírání partnerských poboček na principu franšízingu. V současnosti rozšiřuje banka spolupráci se sítí Partners, která se stává „master- franšízantem“ několika poboček, které dnes fungují pod názvem UniCredit Bank Expres.