Na konci loňského února bylo možné na tuzemském trhu najít 141 prodejen Žabka.
pondělí
01.06.2015
Stejně jako obchody maloobchodní sítě Tesco vykázaly ztrátu i prodejny řetězce Žabka.
 

O potížích maloobchodního řetězce Tesco ve střední a východní Evropě jsme si nedávno mohli přečíst téměř na každém rohu. Některé spekulace dokonce hovořily o tom, že britská společnost chce z některých trhů v tomto regionu odejít. Důvodem byly ztráty, které v uplynulých účetních obdobích Tesco vykázalo. Problémy se však v České republice nevyhnuly ani maloobchodní franšízové síti prodejen Žabka, za nimiž stojí společnost Tesco Franchise Stores, která je součástí skupiny Tesco PLC.

Podle údajů z účetního roku končícího v únoru loňského roku sice Žabky meziročně zvýšily tržby, a to výrazně.  Meziroční nárůst tohoto ukazatele totiž činil téměř 54 procent, když se z předloňských 1,21 miliardy korun zvýšily na 1,86 miliardy. Ani to však nezabránilo tomu, aby se firma nedostala do ztráty ve výši 47,4 milionu korun, ačkoli v roce předešlém u nás Žabky vykázaly zisk 96 milionů korun.

Na konci loňského února bylo možné na tuzemském trhu najít 141 prodejen Žabka. Cílem společnosti Tesco franchise stores je i nadále pokračovat ve franšízovém rozvoji. Jejím cílem je se svými pobočkami pokrýt celou Českou republiku.