Praxe v oboru pojišťovnictví, registrace u ČNB a ochota do svého podnikání investovat zrhuba 100 tisíc korun. To jsou hlavní předpoklady k přijetí do sítě pojišťovacích makléřů Insia.
Pátek
19.06.2015
Svoboda rozhodování a samostatnost byly tím hlavním motivem, proč se Artur Petržilka rozhodl podnikat.
 

Při výběru vhodného oboru podnnikání se rozhodl pro oblast pojišťovnictví. Momenteálně tak se svojí  pojišťovací kanceláří v Praze 9 funguje pod značkou INSIA. „Chtěl jsem samostatnost ve svém životě, svobodu rozhodování. Prostě jsem nechtěl mít nad sebou manažera,“ vysvětluje motiv pro rozjetí vlastního byznysu Petržilka.

Do sítě Insia se zapojil před čtyřmi lety a není doba, kdyby tohoto rozhodnutí litoval. „Stále se mi daří a můj byznys pozvolna roste,“ hodnotí výsledky své kanceláře Petržilka, který je dnes součástí jedné z největších sítí pojišťovacích makléřů ve střední a východní Evropě. Ta v České republice a na Slovensku čítá více než 1600 registrovaných členů sítě, což jí umožňuje dobře pokrývat území obou států.

S rozvojem prostřednictvím partnerů začala Insia před deseti lety. V tomto duchu má v plánu svou síť zvětšovat i nadále. Stále tak hledá partnery, kteří by chtěli do sítě vstoupit a těžit tak výhod ze zavedného konceptu, který na našem trhu působí již delší dobu.

Počáteční investice ve výši zhruba 100 tisíc korun je určena na vybavení kanceláře a označení prostor.  Žádné další platby nejsou při startu podnikání nutné. Následně franšízant platí mateřské společnosti pouze poplatek odvozený z podílu z tržeb. Zájemce o to být součástí konceptu Insia nesmí zapomenout na dva základní požadavky sítě jejichž splnění je podmínkou přijetí. Tou první je registrace u České národní banky a tou druhou minimálně dvouletá praxe v oboru pojišťovnictví.