Podle Lenky Náměstkové, zakladatelky konceptu Systém asistovaného hubnutí, je v České republice prostor pro 88 franšízantů tohoto konceptu.
Pátek
31.07.2015
Franšízantka Systému asistovaného hubnutí Kateřina Marksová umí skloubit rodinu a práci. Franšízing jí umožnil splnit si sen o vlastní ordinaci.
 

Vlastní podnikání není jen způsobem jak si vydělat, ale také možností jak změnit svůj život a mít dostatek času na věci, které považujeme za důležité. „Nejen, že jsem doma se synem, ale mohu jít do ordinace kdykoliv chci a zároveň pracovat se slušným výdělkem, popisuje svůj život s franšízou Marksová.

Stále v oboru

Než začala podnikat pod značkou Systém asistovaného hubnutí (SAH), vyzkoušela si účinky metody přímo na sobě. „Zaujala mě funkčnost a logičnost celého systému. Hodně informací, které jsem se do té doby naučila, mi do sebe najednou začaly zapadat a vše dávalo smysl,“ hodnotí SAH Marksová.

Otevřít si vlastní ordinaci měla v plánu již v době, kdy studovala obor nutriční terapeut. „Chtěla jsem si čas plánovat podle sebe a nemít vedení,“ vysvětluje důvody, proč se rozhodla podnikat a zároveň dodává, že výhodou franšízy je pro ni mít někoho, kdo je jí schopen poradit. Svou ordinaci provozuje ve Vrchlabí, již od roku 2011. Před vstupem do sítě pracovala Kateřina Marksová na plný úvazek v Janských Lázních jako nutriční terapeutka. Takže pro ni obor, ve kterém působí, nebyl ničím novým.  „Za celé čtyři roky jsem ani jednou svého rozhodnutí takto podnikat nelitovala. Práce mě baví a naplňuje,“ vysvětluje a dodává, že jí její klienti dále motivují pokračovat v tom, co dělá.

Jak na franšízu

Cesta k franšíze našeho konceptu není úplně jednoduchá, protože nejen, že franšízant musí být nutriční terapeut, ale musí se rovněž naučit pracovat Systémem asistovaného hubnutí, což je speciální metoda vedení terapeuta i klienta,“ vysvětluje Lenka Náměstková, zakladatelka konceptu Systém asistovaného hubnutí. Podle ní jsou zkušenosti se stávajícími franšízanty velmi dobré. „Všichni naší franšízanti mají zájem o své klienty, starají se o ně velmi pečlivě a pomáhají jim orientovat se ve změti nesmyslných doporučení, které jsou na internetu a v dalších médiích,“ vysvětluje Náměstková.

Že má tento systém na trhu místo, potvrzuje také rostoucí sít provozoven. Do ní se v nejbližší době přidá nová pobočka, která se otevře v druhé polovině roku 2015 na předměstí Prahy. Vedle ní se aktuálně připravuje také další v Plzni. Ty obohatí pět stávajících filiálek, které jsou aktuálně v provozu, z nichž čtyři fungují formou franšízové spolupráce.

Stejně jako v jiných oborech i zde se projevuje sezonnost. Na základě zkušenosti společnosti je zvýšený zájem o služby ordinací od ledna do dubna. Velice žádané jsou návštěvy ordinací Systému asistovaného hubnutí také v létě.

Firma, hledá i další způsoby jak by mohla nabídnout své služby více klientům. Jednou z možností je expanze do zahraničí. „Máme již předběžnou dohodu o franšízové pobočce na Slovensku. Ta by měla začít fungovat od prosince letošního roku,“ uzavírá Náměstková.