Nejbližší nové studio BodyBody se otevře v říjnu letošního roku v Olomouci a intenzivně připravována je pobočka v Plzni.
Úterý
08.09.2015
Martin Vaněk podniká s konceptem BodyBody teprve od srpna loňského roku. Pozoruje však trvalý růst obratu i klientů.
 

Množství nových fitness center kopíruje trend zvyšujícího se zájmu Čechů o jejich služby. Trh je však konkurenční a není zcela jednoduché se v takovéto situaci prosadit. Pro úspěch je potřeba, aby studio něčím vyčnívalo nad ostatními. „Na BodyBody mě zaujal inovativní koncept, který využívá elektrické stimulace svalů, což zvyšuje efektivitu cvičení,“ vysvětluje Ing. Martin Vaněk, franšízant BodyBody. 

Franšízová spolupráce s BodyBody není pro Vaňka pouze byznysem, ale pomohla mu i v osobním životě.  „Podnikání se stále rozjíždí, ale pozoruji zvyšující se tendenci o 50 až 70 procent, a to jak ve smyslu stálé klientely, tak i obratu,“ komentuje svůj byznys Vaněk.

Franšízová expanze   

V srpnu loňského roku Vaněk převzal provozovnu BodyBody v Praze Karlíně a v lednu letošního roku rozšířil své podnikání také o pobočku na smíchovském Andělu. „Aktuálně není jednoduché najít v Praze kvalitní prostory pro otevření fitness centra,“ přibližuje Vaněk současnou situaci na trhu a dodává, že podle jeho názoru je koncept zajímavý jak pro samostatné trenéry, tak i pro zájemce o otevření větší filiálky.

Lidé, kteří mají zájem o franšízovou spolupráci s konceptem BodyBody mají na výběr ze dvou možností. Tou první je BodyBody - osobní trenér, což je varianta, ke které je potřeba prostor o velikosti 50 až 70 metrů čtverečných. Náklady na zřízení takovéto provozovny se pohybují okolo 715 tisíc korun.  Franšízant musí odvádět fixní franšízový poplatek ve výši 6 500 korun.

Druhou možností je otevření BodyBody - fitness studia, pro které je potřeba prostor o velikosti 70 až 150 metrů čtverečných a předpokládaná investice dosahuje 1,5 milionu korun. Měsíční fixní franšízový poplatek v tomto případě dosahuje výše 8 500 korun.

V současnosti zájemci o cvičení, při němž jim pomáhá elektrická stimulace svalů, mohou navštívit celkem šest studií. Ta se nalézají v Praze, Brně, Ostravě a Českých Budějovicích. Na zbrusu nové fitness centrum se mohou těšit obyvatelé Olomouce, kde se otevře pobočka 1. října letošního roku.