Smlouvu s franšízovými partnery uzavírá ERA na 10 let. Cena franšízové licence je 35 tisíc eur.
Čtvrtek
10.09.2015
Desítky obsloužených klientů, více než stovka realizovaných projektů a jasné plány do budoucna. Taková je bilance franšízového konceptu Expense Reduction Analysts.
 

Síť, která na tuzemském trhu působí již více než čtyři roky, zde má momentálně 11 členů působících pod sedmi franšízovými licencemi. „Po více jak čtyřech letech se dá říci, že počáteční porodní problémy máme již za sebou. Během této doby se nám podařilo obsloužit desítky klientů, otevřít a pracovat na více, než stovce projektů, můžeme se opřít o řadu kvalitních referenčních obchodních případů, které potvrzují smysluplnost produktu Expense Reduction Analysts (ERA) pro jeho zákazníky a konceptu pro naše franšízanty,“ vysvětluje Jiří Rybár, držitel master-franšízové licence pro Českou a Slovenskou republiku.

Cílem konceptu ERA, který se zaměřuje na poskytování služeb v oblasti snižování nákladů, je v České republice vybudovat konzistentní tým partnerům, kteří se budou, zejména díky své odbornosti, vzájemně doplňovat. Proto i nadále síť počítá s rozšiřováním počtu svých partnerů. „V konceptu mohou najít uplatnění až tři odbornostní profily – business developer, tedy silná prodejní osobnost, relationship manager, tedy projektový manažer nebo  expert se specifickými znalostmi z jednotlivých nákladových oblastí, jako jsou například energetika, logistika, průmyslové pojištění a podobně,“ říká Jiří Rybár.

Typicky se franšízovým partnerem ERA stává dle Rybára manažer na střední či vrcholové pozici, který je unaven korporátním prostředím, nemá dostatek času na rodinu, chce změnit životní styl a určovat si sám jeho tempo. Přitom se však chce nadále věnovat té činnosti, ve které se během svého ekonomicky aktivního života vyprofiloval a v podstatě ho baví, nechce přetrhat osobní a profesní vazby v daném oboru.