Legendární hračkářství míří do Prahy

První obchod legendárního hračkářství Hamleys otevře své dveře českým zákazníkům v dubnu příštího roku. Investice do jeho výstavby přijde na 100 milionů korun.
Pátek
11.09.2015
Praha se stane domovem největší evropské pobočky hračkářství Hamleys. Master-franšízovou licenci pro Českou republiku získala firma Inexad.
 

Historicky první pobočka v tuzemsku by měla zahájit provoz v dubnu příštího roku. Nacházet by se měla v budově na rohu ulic Na Příkopě a Panská, kde dříve sídlila banka. Obchod o velikosti 6 tisíc metrů čtverečních by se měl stát nejen největším v Evropě, ale také druhým největším na světě.

Jak pro server iDnes.cz uvedl Pavel Čmelík, jednatel společnosti Inexad, investice do výstavby prvního obchodu Hamleys dosáhne zhruba 100 milionů korun. Společnost však počítá s dalším rozvojem obchodů, nikoli však masově. Rozvíjet značku Hamleys chce i v dalších středoevropských zemích. Inexad totiž získal licenci nejen pro tuzemský trh, ale také pro Polsko, Slovensko, Rakousko a Maďarsko.

Firma Inexad není na tuzemském trhu žádným nováčkem. Do České republiky totiž na základě master-franšízových licencí přivedla v minulosti britské módní značky jako T.M.Lewin nebo Barker. Stejně jako v jejich případě, i další pobočky Hamleys bude firma otevírat jako vlastní, nikoli prostřednictvím franšízových obchodů.