Značka LEGO wear loni přehodnotila strategii a namísto otevírání franšízových prodejen se zaměřila na spolupráci s partnery ve formě budování obchodních míst typu shop-in-shop. Nyní v Česku otevřela síť svůj první outletový obchod.
Středa
30.09.2015
Značka dětského oblečení LEGO wear otevřela první outletovou prodejnu u nás. Namířeno s outletem má i do Prahy.
 

Zákazníci této značky, která si pro svůj rozvoj na našem trhu zvolila cestu na bázi franšízingu, mohou první outlet najít v centru Freeport Hatě. Společnost SmartLife, která za konceptem stojí, se tak inspirovala v zahraničí, zejména v Rakousku a Německu, kde patří outletové obchody k nejúspěšnějším. „Vzhledem k pozitivnímu vývoji tržeb nově otevřené prodejny soudím, že toto je skutečně ta pravá cesta, kterou bychom se mohli v budoucnu vydat,“ prozrazuje Jarmila Janíková, ředitelkadivize LEGO wear ve společnosti SmartLife.

O tom, že to s touto myšlenkou firma myslí vážně svědčí i její plán na otevření outletového obchodu v našem hlavním městě. „Máme již podepsánu smlouvu o jeho otevření. V případě realizace bude pražská pobočka provozována jako partnerská. Momentálně čekáme na stanovení konečného termínu dostavby centra. Věřím, že se na jeho otevření můžeme těšit nejpozději na jaře 2016,“ přibližuje plány Jarmila Janíková.

Není to tak dávno, co společnost SmartLife nabízela franšízové licence ke konceptu LEGO wear. Během loňského roku však firma přehodnotila svou strategii a rozhodla se pro rozvoj využívat spíše partnerského systému založeného na otevírání poboček typu shop-in-shop. „V takovém konceptu je možno nejlépe využít synergie LEGO weara ostatních doplňkových značek, se kterými se naše móda prodává. Nejlépe to jsou například hračky LEGO či jiné LEGO licence. Popřípadě může jít o jinou dětskou značkovou módu a příbuzný sortiment,“ upřesňuje Janíková.

Na první pohled se tedy může zdát, že zájemce o provozování monobrandového obchodu LEGO wear si musí nechat zajít chuť. V podstatě tomu tak je, nicméně jak Jarmila Janíková poznamenává: „LEGO Group ani výrobce značky LEGO wear, společnost Kabooki a/s tuto možnost aktivně nepodporují. Avšak v případě nalezení lukrativní lokality a opravdu zkušeného partnera, bychom žádali o výjimku a věřím, že bychom ji získali a mohli takový projekt plně podpořit.“