Potřebná počáteční investice do otevření kurzu BrickByBrick společnosti EMPIRE the know how institute se pohybuje od zhruba 150 tisíc korun. Z toho 49 tisíc stojí licenční poplatek.
Úterý
06.10.2015
K úspěchu na trhu mezi jazykovými školami je dobré nabízet klientům široké spektrum služeb. Přišla na to i jazyková škola Empire.
 

Donedávna se jazyková škola Empire zaměřovala převážně jen na výuku cizích jazyků. V poslední době se však rozhodla zaměřit na děti a pomoci jim s technickými předměty. Chceme se jako firma neustále dál rozvíjet, hledali jsme už nějakou dobu vhodné projekty a po pečlivém zvážení jsme se rozhodli právě pro dětský segment a rozvoj dětí v technických předmětech. Produkt, který jsme zvolili – BrickByBrick, kurzy s technickým zaměřením prostřednictvím hry s kostkami Lego, splňuje požadavky, které jsme si určili, a proto v něm vidíme velký potenciál,“ vysvětluje důvod, proč firma rozšířila portfolio služeb tímto směrem, Adéla Masaryková ze společnosti Empire the know how institute.

Kurzy s názvem BrickByBrick zaměřené na oblast STEM - science, technology, engineering, mathematics, budou součástí nabídky i franšízových poboček konceptu Empire the know how institute. Ačkoli má totiž franšízový způsob své kladné i záporné stránky, pro rozvoj sítě Empire se dle Masarykové osvědčil. „Práce s partnery je na jedné straně náročná, ale zároveň zajímavá a naplňující. Velmi důležité je s si partnerem takzvaně sednout, musí fungovat chemie a vzájemný vztah musí být částečně přátelský,“ doplňuje Adéla Masaryková.

V zajetých kolejích se daří

Jedním z úskalí, na která může spolupráce s franšízanty dle Masarykové narazit, je jejich někdy až přílišná kreativita.  Někdy si chce svou kreativitou ulehčit nastavené procesy. „Proto musíme neustále kontrolovat dodržování postupů, abychom zabezpečili vysokou kvalitu ve všech pobočkách,“ upozorňuje Masaryková.

Výhodou podnikání v oblasti služeb pro děti je fakt, že rodiče jsou ve spoustě případů schopni do svých ratolestí hodně investovat. Navíc, v případě konceptu Empire a kurzu BrickByBrick, může síť těžit ze všeobecné oblíbenosti stavebnice LEGO, a to nejen u dětí, ale i jejich rodičů. „Zvolili jsme produkt, který je už ověřený, ve světě funguje a je oblíbený u konečných klientů i majitelů franšíz. Proto v něm vidíme velký potenciál i u nás,“ dodává Adéla Masaryková.