Pro otevření ostrovního prodejního místa v OC je třeba prostor od 5m2. V kamenné prodejně je náročnost na plochu obdobná, každou franšízu je nutné do interiéru zapracovat individuálně.
pondělí
07.03.2016
S Beauty Cosmetics spolupracoval Petr Vicenda již před 18 lety. Pak se jejich cesty rozešly, aby se nyní stal master-franšízantem sítě pro Českou republiku.
 

K opětovnému navázání spolupráce došlo dle slov Petra Vicendy před zhruba rokem, kdy značka Beauty Cosmetics rozšířila svůj sortiment o řadu pleťové kosmetiky a systém prodeje rozlévaných parfémů. Jeho výhodou tak bylo, že nevstupoval do zcela neznámých vod, ale podařilo se navázat na dřívější fungující partnerství.

Cílem sítě v České republice je v průběhu letošního roku uzavřít smlouvy s 20 franšízovými partnery. Dosavadní síť by se tak měla dočkat opravdu razantního rozšíření. Dnes totiž u nás najdeme celkem dvě pobočky značky Beauty Cosmetics, a to v OC Plaza Plzeň, kde se nachází vlastní prodejna. Druhá filiálka pak funguje pod vedením franšízanta v opavském Albertu.

„Pobočky mohou vznikat v podstatě kdekoliv, jako samostatné prodejní místo nebo jako doplňkový předmět podnikání ke stávajícímu byznysu, který našemu potenciálnímu partnerovi již běží,“ říká Petr Vicenda s tím, že dle možností a představ partnera je možné nastavit výši investice, což velmi rozšiřuje okruh partnerů, které franšíza může oslovit. Počáteční investice s tak může pohybovat v rozmezí od 30 do 300 tisíc korun.

„Myslím, že naším partnerem se stane člověk, který hledá vlastní uplatnění, kterému nevyhovuje zaměstnanecké prostředí a je připraven investovat do vlastního projektu, který by mohl dále rozvíjet. Druhý okruh tvoří firmy nebo živnostníci, hledající způsob, jak zvýšit obrat a profit svého stávajícího podnikání,“ popisuje „ideálního“ franšízanta Petr Vicenda.


Populární na fóru