Podle MBI je potenciál českého trhu v oblasti finančního poradenství stále poměrně velký, a to i přes to, že finančních poradců nejrůznějšího druhu a kvality s v Česku pohybuje více než 100 tisíc.
Úterý
29.03.2016
Rozšiřování pobočkové sítě u nás i na Slovensku. Takový bude letošní rok pro síť finančních poradců MBI.
 

Původem rakouská poradenská síť MBI  vstoupila s plány franšízového rozvoje na náš trh v loňském roce. Od té doby se jí podařilo otevřít nejen pilotní pobočku sloužící také jako „tréninkové“ centrum, ale také osm dalších kanceláří, díky nimž mohou jejich zaměstnanci poskytovat služby klientům z 25 oblastí naší republiky. V souladu se strategií mateřské společnosti, rozdělila firma naše území na zhruba 180 oblastí. „Každá z nich má zhruba 35 tisíc výdělečných obyvatel,“ vysvětluje Igor Minjarík, jednatel poradenské společnosti MBI s tím, že v rámci plánů expanze počítá firma s obsazením zhruba poloviny těchto vytýčených oblastí. Mělo by se jednat o ty, ve kterých má MBI již existující početnější klientský kmen, na jehož základě budou moci franšízanti budovat svůj vlastní podnik.

V letošním roce chce MBI na tuzemském trhu najít a otevřít 10 nových franšíz. Obdobný cíl si společnost stanovila i na sousedním Slovensku. Své budoucí partnery hledá hned na několika „frontách“. Prvním typem franšízantů mohou být investoři, kteří budou investici do franšízy brát jako jednu z možností rozložení svého finančního portfolia. Takový investor se již z podstaty věci nebude sám osobně podílet na chodu pobočky, ale pro řízení svého MBI Storu si najme manažera, který fakticky jeho kancelář povede a bude řídit celý tým.

Druhou možností pak dle Igora Minjaríka je to, že se franšízantem stane někdo, kdo se finančnímu poradenství dlouhodobě věnuje například u jiné společnosti a koncept MBI se mu svým nastavením zalíbí. Takový franšízant by pak měl svůj MBI Store řídit sám. „Třetí možnou variantu si lze představit tak, že si společnou franšízu koupí například již funkční tým poradců, který si tak vylepší odměňovací podmínky oproti stávajícímu stavu,“ doplňuje Minjarík.