Vstupní franšízový poplatek za licenci pro lektora/ku činí 20 tisíc korun. Pro školu se stanovuje poplatek individuálně. Návratnost investice se pohybuje okolo 6 měsíců.
Pátek
15.07.2016
Franšízový koncept Hocus a Lotus jazykové školy Light Point oslavil čtvrté narozeniny. Zájemci o licenci mohou zavítat na zářijové školení.
 

Výuka angličtiny prostřednictvím příběhů dinokroků Hocuse a Lotusky, kterou na český trh uvedla jazyková škola Light Point, vstoupila do pátého roku své existence. Při příležitosti výročí udělení akreditace Ministerstvem školství se škola rozhodla uspořádat oslavy v místech, kde působí franšízové pobočky konceptu, tj. v Praze, Brně a Břeclavi. Za rok se k oslavám pátého výročí má připojit ještě Uherské Hradiště, kde v současnosti vzniká nová škola s metodikou Hocus a Lotus.

Hlavním cílem zmíněné metodiky je vytvořit pro děti „magický svět“, v němž se děti mohou učit hravě a přirozeně cizí jazyk, jako by byl jejich vlastní. Výhodou konceptu je, že dinokrokové s dětmi hrají divadlo, zpívají a provádějí nejrůznější kreativní aktivity. „Dalo by se říct, že děti mají několik mimoškolních aktivit v jedné, a to v cizím jazyce,“ říká master-franšízantka Veronika Ivakina s tím, že se lektorky s dětmi scházejí pravidelně i mimo školu na různých akcích, jako jsou oslavy narozenin, den dětí, nebo vánoční besídky.

V právě uplynulém školním roce navštěvovalo podle Veroniky Ivakiny kurzy téměř 300 studentů. Plánem jazykové školy je tento počet znásobit. Jelikož je však navyšování studentů závislé na počtu lektorek a výukových míst, hledá v současnosti škola nové zájemce o metodiku jak z řad lektorů, tak i jazykových škol především v Praze a v Brně. Zájem ale přetrvává i o menší města.  

Jazyková škola Light Point zajišťuje v průběhu prvního roku podnikání osobní vedení, marketingovou podporu, studenty a výuková místa. Od lektorů se očekává stoprocentní nasazení, láska k dětem a cizím jazykům a rovněž, že budou mít práci jako svého koníčka. Po ročním zaučení škola nabízí franšízovou smlouvu na pět let. „Pro ty, kteří by chtěli navázat spolupráci ještě pro školní rok 2016/2017 se bude nejbližší školení konat v září a mohou se průběžně hlásit prostřednictvím internetu,“ informuje o novinkách Veronika Ivakina s tím, že v průběhu letních prázdnin bude škola spouštět nový design webových stránek, kde budou umístěna nová videa a fotografie.