Zájemci o franšízovou licenci Extéria musí počítat s investicí 250 tisíc korun. Dalších asi 100 tisíc představuje částku nutnou na vybavení kanceláře, koupi nového počítače a náklady na leasing vozu.
Čtvrtek
11.08.2016
Extéria spustila interaktivní elektronickou verzi provozní příručky. Příští rok plánuje udělit master-licence pro Německo, Rakousko a Polsko.
 

Franšízová síť zaměřující se na poradenství v oblasti bezpečnosti práce zaznamenává velký počet zájemců o udělení franšízové licence. Vedení společnosti se tak chystá uvést do provozu nové kanceláře a rozšířit současný počet, který tvoří 25 poboček. Velký nárůst zájmu firma zaregistrovala po nedávném vítězství v soutěži Broker Consulting Skokan roku pro nejrychleji rostoucí franšízovou síť za uplynulý rok. „Povědomí o našem konceptu je nyní daleko větší. Díky tomu se nám hlásí zájemci toužící se přidat k úspěšné síti a podílet se na jejím rozšiřování,“ komentuje poslední vývoj ředitelka franšízové sítě Extéria Lucie Eliášová.

Mezi poslední novinky patří především spuštění interaktivní elektronické verze provozní příručky. Díky tomu budou partneři konceptu moci snáze vyhledávat potřebné informace, tiskopisy, videa či odkazy. Převedením příručky do elektronické podoby se podle Lucie Eliášové rovněž zjednoduší její aktualizace, aby tak mohla pružněji reagovat na aktuální poznatky přicházející z praxe. Pro franšízovou síť se podařilo vyjednat i výhodný operativní leasing na automobily značky KIA.

V prvním pololetí letošního roku se Extérii podařilo otevřít 10 nových poboček v ČR a s dalšími 4 vážnými zájemci se vedou jednání. V tomto roce vedení společnosti plánuje v Česku otevření celkem 20 nových poboček. V současné době je v provozu 25 franšízových kanceláří v Česku a další 4 na Slovensku, kde vysokou poptávku management společnosti chápe jako důkaz toho, že koncept typu Extéria u východních sousedů chyběl a zájemci na něj po úspěchu v Česku čekali.

Kromě expanze na Slovensko se centrála chystá pronikat i na další trhy. „Pokračujeme v jednáních se zástupci Evropské franchisové asociace se záměrem udělit master-licenci pro státy Rakouska, Německa a Polska,“ informuje Lucie Eliášová s tím, že udělení těchto licencí by mělo proběhnout do konce roku 2017.