Expense Reduction Analysts sdružuje na 700 poradců ve 30 zemích, kteří se zabývají snižováním nestrategických nákladů. Mezi ně patří například bankovní služby, kancelářské potřeby, IT, telekomunikace nebo pojištění.
Čtvrtek
22.09.2016
Tým poradců Expense Reduction Analysts, specializující se na vyhledávání firemních úspor, se rozrostl o dva nové členy. Nyní má 15 franšízantů.
 

V rámci snižování nadbytečných výdajů využívají firmy často vlastní zdroje, některé se však obrací na externí specialisty. Za tímto účelem vznikl koncept Expense Reduction Analysts (ERA), který společnostem snižuje nestrategické provozní náklady. Česká pobočka konceptu ERA, která na tuzemském trhu působí od roku 2011 a nedávno tak oslavila pět let své existence, se nyní rozšířila o dva nové členy. Celkový počet analytiků působících pod touto značkou tak dosáhnul 15 franšízantů.

Tým mezinárodní sítě poradců posílili Zdeněk Tuma, který posledních 12 let působil ve farmaceutickém průmyslu, a zkušený obchodní manažer Tomáš Ziegler. „Jako finanční ředitel ve společnosti Glenmark Pharmaceuticals patřil Zdeněk Tuma mezi klienty a byl natolik nadšený výkonem našeho týmu, že se nakonec rozhodl svoji profesní budoucnost svázat s Expense Reduction Analysts,“ říká Jiří Rybár, řídící partner českého týmu poradenské sítě.

Druhá posila, Tomáš Ziegler, pracoval před vstupem do sítě v oblasti obchodu a s podnikáním má bohaté zkušenosti. Do nedávna byl aktivní v rodinné firmě působící v oblasti cestovního ruchu a téměř deset let byl šéfem a spoluvlastníkem firmy Energy Investment zabývající se obnovitelnými zdroji energie, kterou v nedávné době úspěšně dovedl k prodeji. Maloobchod je v byznysu důležitým segmentem, s Tomášovým příchodem teď můžeme našim klientům nabídnout širší sortiment služeb,“ komentuje vstup Tomáše Zieglera Jiří Rybár.

Poradci ERA podle zveřejněné statistiky ušetřili svým klientům v minulém roce 64,2 milionů korun. Nejčastější zdroje firemních rezerv našli v nákladech na bankovní služby, obalové materiály nebo na dopravě. Celá třetina firemních úspor byla uskutečněna v kategorii telekomunikačních a bankovních služeb a v nákladech na pracovní oděvy.

Výhodou konceptu je podle Jiřího Rybára skutečnost, že experti pracující pro firmy sídlící v Česku mohou využívat znalostí dalších 700 poradců celosvětové sítě nebo mohou sami pracovat na klientských projektech v zahraničí. Pro klienty zase nepředstavuje žádné riziko spojené s realizovaným projektem. Franšízanti totiž pracují na principu suceess fee, tj. na základě podílu z realizovaných úspor.