Pro vhodné fitness centrum je třeba disponovat prostorem o rozloze 120 až 150 m². Pro kruhové umístění posilovacích strojů je třeba mít minimálně 80 m² jednotného prostoru.
Úterý
25.10.2016
Fitness centra pro ženy Contours mají zájem o dosud neobsazená města nad 30 tisíc obyvatel. Nabízí také poslední dvě volné licence pro Prahu.
 

Fitness centra, která se zaměřují výhradně na potřeby žen, se stejně jako ve světě stala u nás velmi oblíbená. Důkazem je i franšízová síť Contours, která na českém trhu působí aktivně již osmým rokem. Původem americký fitness koncept cvičení pro ženy, který trvá 30 minut a kombinuje posilování s aerobním cvičením, už dokázal obsadit většinu velkých měst v Česku a začal se zaměřovat na ta menší. Momentálně jsou v provozu 4 vlastní fitness centra a 20 franšízových.

Přestože se provoz vlastních poboček týká Prahy, neznamená to, že by licence nebyly pro franšízanty v hlavním městě dostupné. Opak je pravdou. „Centrála nabízí dvě dosud neobsazené lokality a zájem má i o další dosud neobsazená místa jako je např. Brno-centrum, Hradec Králové nebo Plzeň,“ říká jednatel společnosti Ondřej Velc, který franšízu Contours v České republice zastupuje.

Počáteční investice zahrnuje franšízový poplatek za licenci, který podnikatelé pořídí za 195 tisíc korun a počítat musí také s náklady na pořízení strojů v ceně 17,5 tisíc dolarů, tj. okolo 430 tis. Kč. „Měsíční výnos při průměrném počtu 300 členek bývá okolo 250 tisíc korun. Návratnost počáteční investice se pohybuje v rozmezí jednoho až tří let,“ popisuje finanční okolnosti Ondřej Velc.

Franšízantům je podle jednatele firmy k dispozici centrálně vedený marketing pro získávání nových členek nebo internetový software k online řízení klubu. Zájemci o licenci získávají také územní exkluzivitu, která jim zajistí, že ve vymezené lokalitě nebude provozováno žádné jiné centrum Contours.

Kromě rozšiřování fitness center do dosud neobsazených lokalit uvažuje vedení firmy o variantě odprodeje poboček na Slovensku, kde je v současnosti v provozu šest center.