Svět zdraví cílí na děti i muže

Cílem práce s dětmi ve Světě zdraví je, aby byly samy zodpovědné za své zdraví a tělesnou váhu, a rodiče nemuseli kontrolovat neustále jejich jídelníček. V roce 2017 plánuje zaměřit se více než dříve na muže a děti.
Úterý
24.01.2017
Počet klientů Světa zdraví narostl loni o více než 40 %. Letos značka očekává další růst, nových franšíz bude ale otevírat jen poskrovnu.
 

Češi patří mezi nejobéznější národy Evropy. Radost z toho mají snad jen odborníci na zdravou výživu, protože jim práce bude i v budoucnu neustále přibývat. Na zdravou výživu a léčbu obezity se zaměřuje i jedna z největších českých franšízových sítí v oboru.

Svět zdraví vyznává ohledně franšíz jednoduchou cestu k úspěchu: "Nechceme pobočky zavírat. Chceme, aby prosperovaly. Nevytváříme svým franšízantům konkurenci, v Česku už je proto jen opravdu velmi málo míst, kde bychom souhlasili s otevřením nové franšízy," říká výkonná ředitelka společnosti Sunkins Marta Nosková. Na trhu funguje nyní 65 poraden Světa zdraví, z toho 7 vlastní společnost Sunkins, ostatní jsou franšízy.

Pokud se franšízantovi v podnikání nedaří, Sunkins poradnu Světa nezavře, ale odkoupí a vezme pod svá křídla. Případně postupem času přeprodá jinému zájemci. Ti procházejí školeními a testy, v nichž se kontrolují jejich odborné znalosti.

Cvíčební a dietní plán podle složení vaší krve

V tomto roce by měl Svět zdraví začít vydávat online individuální kuchařky, určené speciálně pro jednotlivé somatotypy. Novinkou roku bude i Index hubnutí, což je speciální diagnostická metoda na základě biochemických parametrů a zdravotního stavu klienta. Pokračovat chce také v pomoci a radám dětem, které mají problémy s nadváhou. "Loni jsme poprvé organizovali příměstský tábor, kde se děti učily samy vařit zdravá jídla, a k tomu měly na programu pohybové aktivity. Ty se ukázaly být problém, pro současné děti je mnohem větší zábavou hrát hry na mobilu, než se jít projít do parku," říká Marta Nosková.

Soustředit se bude letos Sunkins ale především na zahraniční trh. Po zkušenostech s pobočkami na Slovensku a v Polsku se chce česká franšízová síť představit také v Maďarsku. "Měli jsme svého času ambice otevřít franšízu také v USA, nicméně se tehdy ukázalo, že je to příliš daleko, a že náš tým není na takovou spolupráci ještě připravený. Proto jsme od té myšlenky ustoupili a snažíme se orientovat na okolní země," přibližuje Nosková firemní plány. Na Slovensku zatím Svět zdraví otevřel 16 poraden, v Polsku 3.