Obchodníci sítě Optiprint musí být aktivní. Aby byli úspěšní, měli by denně obvolat zhruba 50 potenciálních klientů. Prostřednictvím telefonátů by si s nimi měli smluvit osobní schůzku nebo testovací instalaci tiskových zařízení u klienta.
pondělí
23.01.2017
Expandovat do střední Evropy se skrze franšízy chystá slovinský Optiprint. Firmám nabízí servis spojený s tiskem a tiskárnami.
 

Pozvánky, brožury, katalogy, vizitky, prezentace, plakáty, a mnohé další produkty vzniklé potiskem papíru jsou doménou slovinské společnosti Optiprint. Firma s modrošedým logem značícím prý zodpovědnost, spolehlivost, jednoduchost a důvěryhodnost, se od roku 2009 zabývá pronájmem a rozvojem inovativních inkoustových systémů, barevných tiskáren a multifunkčních zařízení.

Její zaměstnanci a franšízové pobočky svým zákazníkům a především pak celým podnikům umožňují pořizovat kvalitní a přitom cenově dostupné barevné výtisky, šetrné k životnímu prostředí. Díky ucelenému servisu se nemusí klient starat ani například o doplňování barvy, samozřejmostí je i technická podpora v případě, že se pronajatá tiskárna rozbije. Po úspěšném uvedení služeb ve Slovinsku firma transformovala ve franšízový systém, a nyní spravuje 7 poboček ve Slovinsku a jednu v Chorvatsku. Několik kanceláří má také v Bosně a Hercegovině, Srbsku a Rumunsku.

Snadné použití a rychlá instalace

Společnost Optiprint vznikla na Ekonomické fakultě Univerzity v Lublani. Její hlavní činností je po postupném vývoji konceptu především pronájem barevných a multifunkčních tiskáren pro velké podniky, státní instituce či výrobny, které vyjdou služby Optiprintu levněji či v jiném směru výhodněji než provoz tiskárny vlastní. "Každý náš produkt je speciálně vyvinut s tím, že máme na mysli snadné použití, je dodáván přímo koncovému uživateli a nastaven vyškoleným technikem. Snadná instalace je zásadní pro rychlé a rozšířené přijetí celkových služeb," tvrdí Tamara Buhin - Franchise Development Manager firmy, která se nyní snaží expandovat také na český trh.

Pokud se potenciální franšízant rozhodne spolupracovat s Optiprintem, musí uhradit vstupní poplatek ve výši od 2 do 18 tisíc eur, který je možné hradit ve splátkách. Jeho součástí je kromě odborného školení také exkluzivita na území, ve kterém bude franšízant podnikat. Marketingový poplatek v síti činí poté 2,5 %, každý partner má možnost získat vhodné marketingové nástroje a rady například v oblasti reklamy a propagace. Samozřejmostí je poskytnutí know-how ohledně obchodních aktivit, školení prodejních sil a podpůrného personálu, stejně jako poradenství v oblasti řízení zaměstnanců či analýzy trendů na trhu.