Zachutnají bagety i Rusům?

Před otevřením nové restaurace musí franšízant Bageterie Boulevard investovat do podniku vlastní finance, většinou ve výši kolem 5 milionů korun.
Úterý
31.01.2017
Do 10 let hodlá česká franšízová síť Bageterie Boulevard obsadit největší světové trhy jako Rusko a USA. Letos začíná Německem.
 

"Franšízing bych přirovnal ke sportu. Hrajete na přesně vytyčeném hřišti. To je však dostatečně velké, abyste na něm mohli předvést vše, co umíte," tvrdí Stanislav Novotný, jeden z franšízantů sítě Bageterie Boulevard. Firma, s níž se rozhodl coby podnikatel spolupracovat, představuje podle svých zakladatelů výraznou, zajímavější a zdravější alternativu populárních amerických fastfoodů. Kromě jedinečného designu restaurací vyniká Bageterie Boulevard mezi konkurencí originální nabídkou. Menu připravují mezinárodně uznávaní šéfkuchaři, inspirující se francouzskou a italskou gastronomií.

Po celé ČR otevřela Bageterie Boulevard za více než 10 let dosavadního fungování 22 franšízových poboček. Od loňského října značka známá také pod iniciálami BB provozuje vlastní pobočku v německých Drážďanech. Tento rok mají následovat Lipsko a Berlín. "V současné chvíli stavíme již naši druhou provozovnu, která bude umístěna v atraktivním nákupním centru Mall of Berlin a k jejímu otevření dojde již v 1. kvartálu tohoto roku. Ostatní atraktivní lokace budou postupně následovat. Náš koncept vzbudil zájem i mezi významnými místními retailery," říká franchise partner manager Markéta Krejčíková. Spolu s Německem chce značka dobývat Rusko, následovat by měla Čína a Spojené státy.

Na jedné lodi ve spěchu a bez kompromisů

"Rusko rozvíjíme. A to především proto, že zde máme již zkušenosti, zázemí. Navíc jsme tam koupili továrnu, která je umístěna nedaleko Moskvy. A máme i velmi pozitivní ohlasy. Zatím to vše do sebe pomalu pasuje," přibližuje Krejčíková zahraniční plány. Mezitím síť bageterií nehodlá zapomenout ani na svou domovinu. "I v České republice nás čeká zajímavý rozvoj. Našim zákazníkům zpestříme jídlo na cestách pomocí drive. Otevřeme určitě i foodcourtové a kamenné provozovny. Kromě rozvoje stávajících franšízových partnerů, rádi přivítáme i nové zájemce o franšízu," říká Krejčíková.

Protože Bageterie Boulevard je podle firemního motta restaurace pro zaneprázdněného městského člověka, který i když pospíchá, nedělá kompromisy, základním požadavkem pro franšízu je město se 40 tisíci obyvatel. Franšízanti mají na výběr ze 6 druhů spolupráce podle velikosti provozovny, a jedním z typů provozovny je i prodej v rámci čerpacích stanic. Jaké podmínky musí franšízanti Bageterie Boulevard splňovat? "Kromě minimálního finančního zázemí musí mít určitě chuť do práce a reálná očekávání. My mu na oplátku kromě know-how, školení, otevřených cen za dodávku surovin a ostatního zboží pomůžeme i v situaci, kdy se mu nepodaří dosáhnout pozitivního cash flow i přestože plní veškeré podmínky řádného provozu své bageterie. V tu chvíli může požádat o odpuštění úhrady franšízového poplatku," doplňuije Markéta Krejčíková.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015