Zmrzlináři, vzhůru ke strojům!
Léto se pomalu, ale jistě blíží, a s ním i rozkvět sezónního byznysu. Typicky letním zbožím jsou točené zmrzliny, které v posledních letech zažívají díky venkovnímu prodeji nárůst popularity v Polsku. Na tamním trhu funguje úspěšně například franšízová značka LODOstrefa, která nabízí franšízantům možnost podnikat prostřednictvím prodeje na stánku či kiosku. Stejná možnost platí také pro české zájemce o franšízovou licenci.
Prodejní jednotky LODOstrefy se nacházejí převážně u supermarketů a nákupních center. "V Polsku koncept perfektně funguje, u nás jsou většinou problémy s umístěním, některým dosavadním adeptům chyběly také potřebné finance," říká Ondřej Němec, který má expanzi LODOstrefy v ČR na starosti. LODOstrefa letos v Polsku zprovoznila 10 nových zmrzlinových stánků, další 4 fungují od loňska na Slovensku.
Pomoc s financováním
V Česku je nyní podle Němce značka v jednání s prodejními řetězci Kaufland a Tesco, u nichž by stánky měly v budoucnu nabízet především točenou zmrzlinu. Lokalita přitom není striktním příkazem, firma se nebrání ani například umístění prodejny na koupališti, či jiných turisticky přitažlvých místech. Aby bylo možné potenciálním českým franšízantům kiosek a jeho vybavení ukázat v provozu, plánuje společnost na duben postavit dva reprezentativní vlastní kiosky v Jičíně či Trutnově.
Franšízantům poskytuje LODOstrefa plně vybavený kiosek včetně strojů a směsí na výrobu zmrzliny. "Pomáháme franšízantům s výběrem lokality, získáním povolení na úřadech, a poskytujeme potřebná školení. Většina našich franšízantů si pořizuje hned několik kiosků, výroba zmrzliny je jednoduchá, a návratnost vstupní investice rychlá," říká Němec. Minimální investice činí 750 tisíc korun, poté se platí franšízový poplatek 6 500 korun za měsíc. Návratnost bývá v průměru do půl roku, někdy déle. LODOstrefa přitom nabízí svým partnerům také pomoc s financováním, náklady na zprovoznění kiosku mohou splácet v průběhu několika let.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Výživové poradenství franšízy Nutriadapt dává prostor a příležitost i začínajícím podnikatelům. Jak se dá naskočit mezi nejlepší ve svém byznysu už v poměrně mladém věku?
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
TAB Board propojuje majitele a manažery lokálních firem, kteří mezi sebou sdílí zkušenosti. Franšízant Tomáš Petrů pro setkání využívá i netradiční prostředí.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...