Kde krása přitahuje zákazníky

Na 120 estetických klinik BodyConcept funguje v zahraničí v podobě franšíz v několika variantách. BodyConcept Standard zahrnuje kadeřnické a estetické služby, v nejlevnějším konceptu (BodyConcept Express) kadeřnictví chybí. Master licence pro celou Českou republiku stojí cca 50 000 euro.
Úterý
04.04.2017
Na 98 % žen a 87 % mužů není spokojených s tím, jak vypadají. Franšízové sítě, zabývající se péčí o vzhled, bývají i proto ziskové.
 

Většina Čechů a Češek není spokojená se svým vzhledem. Téměř 20 procent obyvatel ČR již také podstoupilo některý z estetických zákroků, třetina jej zvažuje. Za návštěvu salonů krásy utratí ženy v průměru 250 korun. Dovedete si představit lepší argumenty pro založení vlastního salonu krásy? Hned několik firem nabízí u nás franšízovou spolupráci na tomto poli, aktuálně si je možné otevřít třeba designové nehtové studio.

Značka ENII-NAILS se zaměřuje na moderní nehtový design. Více než 11 let se zabývá především velkoobchodem a prodejem profesionální nehtové kosmetiky. Společnost původem z Uherského Hradiště provozuje nehtové salony i distribuční síť pro svých 3000 výrobků. Některé salony provozuje ENII-NAILS coby franšízy, kromě služeb se věnují i různým školením a vzdělávání v oblasti nehtového modelingu a designu. Franšízová smlouvu nabízí ENII-NAILS na dobu 5 let, investice od 150 tisíc (licence se neplatí) má průměrnou návratnost jeden rok.

Portugalské koncepty nabízejí Master licenci pro ČR

Podobně jako ENII-NAILS se ve svém oboru snaží přinášet na český trh aktuální trendy v oblasti krásy také kosmetické salony Amaryllis. Již několik let nabízí pravidelně inovativní novinky, čímž se snaží odlišit od své konkurence. Pro své franšízanty připravuje značka vždy průzkum trhu v dané lokalitě a podnikatelský plán na míru každému vznikajícímu salonu, profesionální personál pomáhá se školením zaměstnanců. Licenci si lze ale pořídit i bez existence salonu, podnikatel poté dojíždí k zákazníkům domů. Investice pro tuto nejlevnější variantu konceptu Amaryllis stojí 150 tisíc korun, plně vybavená salon pak vyjde na asi 2 miliony.

Náklady na vybudování pobočky Smilepoint nejsou velké. Stačí velmi malý prostor, na jedno křeslo o velikosti kolem 6 m2. Samozřejmostí je kout s umyvadlem, dobrým světlem a zrcadlem.

Celulitida, obezita, hromadění tuku, svalové problémy, bolesti kloubů, problémy krevního oběhu, ochablé tělo, pleť a vrásky. To jsou některé problémy, na které se specializují kliniky portugalské značky BodyConcept. Za standardní koncept zaplatí případní franšízanti od 75 tisíc eur. Zkušenosti v oboru nejsou nutností, podmínkou je zájem o estetiku a provozní management. Trvalou depilací pomocí revoluční metody fototerapie Flash se zabývá příbuzná franšízová síť DepilConcept. Podobně jako BodyConcept působí také v Brazílii či Portugalsku, celkem má po světě na 40 salonů. V současné době nabízí také Master licenci pro celý český trh, nebo licenci na 1 provozovnu také v ČR v ceně 50 tisíc eur. Návratnost u franšíz bývá do dvou let.

Ke kráse patří i dokonalý úsměv. Na 50 salonů Smilepoint v ČR nabízí rychlé kosmetické bělení zubů pomocí LED lampy. Franšízový poplatek 100 tisíc korun zahrnuje celý systém na bělení zubů včetně designového křesla ve tvaru vejce, LED lampu, ochranné brýle, porovnávací vzorkovník barvy zubů, logo na stěnu, školení, a také 100 ks bělících balíků. "Oblast služeb krásy a zdraví se u nás začíná teprve rozvíjet, lidé projevují zájem na sobě a svém vzhledu dlouhodobě pracovat a zlepšovat se. To by mělo také naše případné franšízanty zlákat, aby zkusili začlenit náš produkt do svých stávajících služeb," říká marketingový ředitel Smilepoint Roman Vodrážka s tím, že křeslo se může stát součástí např. i kosmetického salonu.


Populární na fóru