Sklizeno ve všech krajích?

V dubnu proto Sklizeno Foods také představilo vlastní kodex kvality pro zvýšení transparentnosti. Ten má sjednocovat požadavky na kvalitu a výrobu potravin a pochutin ve všech 48 stávajících obchodech.
Středa
24.05.2017
Síť prodejen Sklizeno zavádí kodex pro transparentnost a původ potravin. Franšízy chce otevírat v krajských městech.
 

Značka prodeje potravin Sklizeno začátkem letošního roku prošla velkou změnou, když se v rámci společnosti spojila pod jedním vlastníkem tři dosud samostatně fungující firmy My Food, Náš Grunt a Sklizeno. Do tří let má Sklizeno Food celkem zprovoznit 80 nových prodejen, polovina z nich by měla být na regionální úrovni.

"Sklizeno je zajímavé tím, že má velké množství dodavatelů, Grunt má skvělou logistika třeba skladování, My Food umí zase vařit. Díky této spolupráci budeme schopni fungovat více efektivně," vysvětlil obchodní ředitel Sklizeno Jan Langer. Podle Langera byla důvodem rozhodnutí i stále rostoucí popularita kvalitních potravin mezi českými zákazníky.

Vzhůru do regionů

Síť by se letos podle plánů měla rozrůst o dalších 8 franšíz, zájemce hledá společnost aktuálně v Radotíně, Ostravě, Olomouci, Brně a dalších, především krajských městech. Co je potřeba k tomu, stát se franšízantem Sklizeno Foods? Především musíte mít pozitivní vztah k oboru a kvalitnímu jídlu. Zkušenost z maloobchodu je výhodou. Zájemce si v každém případě musí sám najít vhodné místo pro novou prodejnu.

Požadovaná velikost pobočky je od 80 m² do 200 m², nutné je parkoviště a dostupnost v rámci MHD. Výše investice se pohybuje u nejmenších prodejen kolem jednoho milionu korun. Smlouva se uzavírá na dobu 10 let. Sklizeno Food nabízí několik druhů konceptů, do větších měst se hodí spíše Shop and Eat, kde nabídku doplňují hotová jídla v bistru. Koncept Shop je naopak určený do menších měst a rezidenčních čtvrtí.