Potřebujeme kreativní franšízanty

Každý franšízant je jiný. Někdo se zaměřuje na organizování workshopů a táborů, jiný se soustředí na kroužky. Všechny přístupy jsou dobré, protože program Bricks 4 Kidz je velmi flexibilní a každý franšízant si ho může přizpůsobit podle sebe a regionu.
pondělí
23.10.2017
Vzdělávací program franšízové sítě Bricks 4 Kidz je velmi flexibilní, i proto vítáme franšízanty s vlastními nápady, říká majitelka masterfranšízové licence Michele Leschová.
 

Kolik máte v tuto chvíli franšízových poboček? Kdy a kde jste otevřeli zatím poslední?
Aktuálně máme osm poboček. Letos nám přibyly tři nové franšízy na Moravě. Konkrétně v Olomouci, Ostravě-jih a v Opavě. Nyní jednáme s několika zájemci o franšízy. Rádi bychom se rozšířili po Čechách do středně až větších měst. O regionu každé franšízy však individuálně jednáme.

Jak by měl vypadat váš ideální franšízant? Co mu nesmí chybět a co naopak umět nemusí?
Hledáme lidi, kteří májí kladný vztah k dětem, jsou organizačně schopní a nebojí se jít do podnikání naplno a přicházet s vlastními nápady. Pro podnikání s Bricks 4 Kidz není potřeba mít hodně zkušeností. Zajišťujeme kompletní vzdělávací program.

Oceňujeme, že každý franšízant může dát do podnikání kus sebe sama a tím obohatit náš koncept. Jedna z našich franšízantek, která je velmi kreativní, nás neustále inspiruje svými nápady, jak vylepšit workshopy a příměstské tábory.

V čem vidíte největší přednosti svého franšízového konceptu?
Největší výhodou Bricks 4 Kidz je portfolio, které se neustále rozrůstá a oživuje novými trendy. Franšízant si tak může být jistý, že každou sezónu může nabídnout žhavé novinky podle aktuálních trendů. Když k tomu připočteme nesmrtelnost kostiček LEGO®, máme na světě službu, které neodolá žádné dítě ani rodič. Kromě toho je koncept perfektně vypracovaný profesionály a je připravený k implementaci do franšízantem vybraného regionu.

Prošel v posledním roce nějakými zásadními změnami?
Ano, zásadní změnou je rozšíření portfolia Bricks 4 Kidz o nabídku pro firmy. Rozhodli jsme se přinést firemní teambuildingy Bricks 4 Biz z USA do ČR, protože nyní, více než kdy jindy, je potřebně udržet si ve firmách motivované zaměstnance. Situace na trhu práce je napjatá, protože je nedostatek kvalifikovaných lidí a firmy se o ně perou. Je tedy důležité pečovat o firemní atmosféru právě skrze teambuildingové aktivity, které Bricks 4 Biz nabízí.

V čem vidíte největší přínos podnikání prostřednictvím franšízy?
Největší klad vidím v tom, že podnikavý člověk, který chce začít, nemusí zdlouhavě a složitě vymýšlet svůj koncept – co bude prodávat, jakou službu nabízet, jak to bude nabízet apod. Koncept franšízy je velmi dobře vypracovaný a velice ulehčuje při startu podnikání práci. S franšízou dostává podnikatel know-how a může se rovnou pustit do práce. Franšízanti se od sebe navzájem mohou učit a sdílet své postřehy. V Bricks 4 Kidz se všichni pravidelně scházíme a myslím si, že to jsou velice přínosná setkání.

Jak vidíte vy osobně nejbližší budoucnost vašeho oboru? Roste vám konkurence? Nebo naopak ubývá? Jakým způsobem se trh se vzděláváním posouvá a mění?
Rodiče chtějí pro své děti dobré vzdělání a na to také reaguje trh. Konkurence dětských kroužků nám tedy spíše roste. Koncept Bricks 4 Kidz je naštěstí natolik unikátní, že se nemusíme bát. Zájem o naše kroužky je stále velký a každým rokem se rozšiřujeme na další školy.