Cavavin, franšíza plná vín

Kupní síla značky Cavavin vychází se spolupráce se 150 dodavateli. Koncept nabízí téměř 2 000 referencí exkluzivních a autentických produktů. Propracovaná logistika umožňuje optimalizovanou dodávku vín do všech vinoték.
pondělí
20.11.2017
Na český trh míří francouzská franšízová značka Cavavin, která ve svých vinotékách nabízí již 30 let vína nejen z proslulých oblastí Bordeaux, Burgundska a údolí Loiry.
 

Značku Cavavin založil v roce 1985 Michel Bourel na západě Francie. V současnosti má celkem na 150 prodejen, z toho 30 jich leží v pařížském regionu, další například v Británii, Švýcarsku, Belgii, či Lucembursku. Cavavin stihla letos otevřít již 7 franšízových poboček. Koncept nabízí téměř 2 000 referencí exkluzivních a autentických produktů, kromě francouzských vín nalezneme v nabídce také vína španělská, italská, chilská, jihoafrická a vybrané destiláty. Propracovaná logistika umožňuje optimalizovanou dodávku vín a lihovin do všech vinoték.

V Cavavin jsou přesvědčeni, že víno je produktem budoucnosti. Víno nabízí neuvěřitelnou rozmanitost chutí a u zákazníků vyvovlává širokou škálu dojmů. V tuto chvíli nabízí Cavavin podnikatelskou příležitost provozovat vlastní franšízu také poprvé v České republice prostřednictvím franšízové nebo master-franšízové licence. Vinotéka jistě najde svou klientelu především ve městech s výraznou kupní silou, tedy především v Praze, případně v Brně či Plzni. Ideálním místem pro vinotéku jsou nákupní galerie obchodních center nebo umístění prodejny přímo v centru města, např. pobllíž obchodu s delikatesami.

Degustační mix jako cesta k zákazníkům

Franšízanti přebírají z centrály propracovaný systém získávání zákazníků a péče o ně - noví zákazníci si mohou zakoupit "degustační mix" vín a posléze jsou zařazeni do věrnostního programu. Součástí konceptu je také personalizovaná nabídka vín, promoční akce a pravidelné degustace. Zkušenosti z vinařství nejsou podmínkou, jelikož firma zajistí úvodní zaškolení včetně návštěvy vinic.

Samozřejmostí je následné průběžné poradenství v oblasti vín. Nicméně znalost vín, zájem, záliba ve víně je velké plus. Cavavin poskytne franšízantům potřebnou podporu týkající se řízení prodejny, IT nástroje, systém objednávek, pomoc s optimalizací skladu, podporu komunikace, atd., koncept ale současně vychází z předpokladu, že zájemce již má vlastní zkušenosti s podnikáním.