Denny’s vstupuje do Evropy

Více než 30 milionů zákazníků obslouží ročně franšízová síť Denny’s, která funguje v USA již více než 60 let. Značka Denny´s je největším řetězcem rodinných restaurací s obsluhou na světě, a je pravidelně zařazována mezi nejlepší franšízy světa.
Úterý
07.11.2017
První evropská franšíza amerického řetězce Denny’s se otevře po Vánocích v Británii. Značka chce expandovat i do střední Evropy.
 

Společnost Denny’s oznámila, že uzavřela franšízovou dohodu s firmou Denny’s Magic Diners UK, která se bude starat o expanzi americké značky restaurací v Británii. Vůbec první evropskou franšízu Denny’s budou moci v britském Walesu navštívit hosté ve městě Swansea ještě letos po vánočních svátcích. Denny’s v tiskové zprávě dále uvádí, že v následujících letech má v plánu přidat do své sítě ještě dalších 10 britských poboček. Majitelem tamní licence se stal Leon Esfahani, který má zkušenosti s vedením franšíz pro sítě jako Starbucks a Pizza Hut.

"Dlouho jsme byl fanouškem Denny’s, a je mi ctí, že mohu tento dle mého názoru opravdu jedinečný koncept představit ve Spojeném království," uvedl nový britský franšízor. Centrála americké sítě, která se specializuje na typické americké snídaně a kuchyni, již loni oznámila, že hodlá co nejrychleji expandovat na starý kontinent. Následovat by po Británii měly další pobočky i ve střední a východní Evropě. "Věříme, že naše značka má velký potenciál pro vývoj na evropských trzích, " řekl John Miller, prezident a generální ředitel společnosti Denny’s.

Vydatná snídaně jako základ

Denny’s hledá silné a zkušené franšízové partnery - měly by být společnostmi nebo investory s osvědčenými výsledky z gastronomických nebo obdobných odvětví. Vlastnit musí adepti o národní či nadnárodní licence také významný kapitál - musí totiž otevřít nejméně 5 franšízových restaurací, a předpokládaná investice se uvádí asi 5 milionů dolarů. Odhadovaná návratnost je okolo 2 let. V ČR nabízí Denny’s tři druhy franšíz podle typu restaurace.

Malá restaurace Denny´s o rozloze 70 až 250 m² je ideální pro nákupní centra, letiště, nádraží, nebo oblasti v okolí univerzit a vysokých škol. Standardní Denny´s s plochou 300 až 800 m² je určen především pro samostatně stojící budovy, bary v centrech měst či pro velká nákupní centra. Jako třetí varianta je k dispozici pobočka Denny’s on-the-go, která je přizpůsobená polohám podél silnic a velkých křižovatek, a měla by mít plochu od 250 do 500 m².


Nyní máte jedinečnou příležitost osobně se setkat se zastupující společností této značky pro ČR a Slovensko a získat tak všechny potřebné informace pro zahájení svého podnikání na Veletrhu franchisingu 2017. DOMLUVTE SI SCHŮZKU https://veletrhfranchisingu.cz#exhibitors.


Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015