I Adidas chce blíž k lidem

Aplikace je nyní spuštěna ve Spojených státech a ve Velké Británii, v dalších zemích bude uvedena do prodeje skrze Apple Pay a Android Pay v první polovině příštího roku.
Středa
08.11.2017
Německá značka sportovního oblečení a bot se chce zaměřit na digitální trh a globální kontrolu svých 13 tisíc franšízových poboček.
 

Společnost Adidas představila novou chytrou mobilní aplikaci, která dokáže poznat zájmy zákazníka. Reagovat by měla umět díky personalizaci také například na narozeniny, zákazníky by měla informovat o novinkách v nabídce podle jejich velikosti, věku, oblíbené barvy a předchozího zájmu o zboží včetně například sociálních sítí, ale i třeba o aktuálních výsledcích sportovních utkání. Její součástí bude také chat pro zákaznické dotazy, kde bude okamžitě reagovat obsluha, a samozřejmě e-shop jako takový.

"S aplikací Adidas skutečně zlepšujeme služby zákazníkům a dáváme jim novou, osobní rovinu. V několika krocích mohou nyní učinit a poté sledovat objednávku přímo prostřednictvím aplikace, komunikovat se značkou a těžit z personalizovaného zpravodajství," uvedl vedoucí digitální sekce Adidas Joseph Godsey. Více než 60% provozu na platformách Adidas pro online nákupy pochází z mobilních zařízení a společnost očekává, že tento počet bude v následujících letech ještě podstatně vyšší.

Jen prvotřídní zboží a špičkové prodejní zážitky

Německý koncern Adidas má za cíl dosáhnout do roku 2020 ročního příjmu 4 miliardy eur, nová aplikace má být podle Godseye jedním z "klíčových pilířů" dalšího růstu. Společnost se současně hodlá zaměřit také více na své franšízové prodejny, kterým hodlá stanovit jednotná obchodní pravidla v rámci celé globální sítě, uvedl viceprezident pro franšízy Adidas Neelendra Singh. "Budeme nemilosrdní. Chceme si být jistí, že investujeme do lidí, kteří naopak chtějí investovat do nás," řekl Singh.

Již v roce 2013 vedení firmy přehodnotilo svůj přístup k franšízovým partnerům a oznámilo, že chce lépe kontrolovat výsledky a obchodní procesy svých 13 tisíc franšízových poboček po celém světě. I díky tomu bude mít dispozici neustále aktuální data o svých celkových prodejích a svých zákaznících. Vznikl proto speciální franšízový tým, který určuje standardy pro všechny franšízy Adidas po celém světě. Cílem bylo kromě jiného zamezit nedodržování přísných pravidel prodeje, a pomoci komunikovat značku jako výrobce a prodejce špičkových produktů.