V současnosti máme 10 poboček, konečný počet poboček jsme zatím nestanovili, záleží samozřejmě na vývoji pracovního trhu. Naším cílem je mít přibližně 25 poboček personální agentury, říká Radana Jandová.
pondělí
12.02.2018
Jsme ryze česká společnost, což přináší výhody v komunikaci a pracovních postupech, říká personální ředitelka personální franšízové sítě Žirafa.cz Radana Jandová.
 

Společnost Žirafa.cz se věnuje poměrně netypickému oboru podnikání v ČR, jak vlastně vznikla?
Společnost Žirafa.cz se zabývá zprostředkováním zaměstnání. Myšlenka založit personální agenturu vznikla, abychom ukázali, že naše personální agentura a její obchodní týmy pracují jinak - s radostí, pečlivostí, dobrou náladou. Lépe tak pomáháme lidem najít lepší, zábavnější a kvalitně ohodnocenou práci.

Máme zkušený tým personalistů, který je plný odborníků a díky tomu se skvěle orientujeme v nabídkách na trhu práce a vybíráme pro uchazeče ty nejlepší.

Máte v Česku vůbec mezi soukromými firmami nějakou konkurenci?
Konkurence v této oblasti samozřejmě je, ale v tomto oboru hodně záleží na přístupu agentury k zaměstnavateli a uchazeči, podle toho je agentura buď úspěšná nebo méně úspěšná. My se díky aktivnímu a pozitivnímu přístupu řadíme k těm úspěšným a jsme ryze česká společnost, což přináší velké výhody v komunikaci a pracovních postupech.

Proč jste se rozhodli expandovat na trhu prostřednictvím franšízingu?
Pokud spolupracujete s partnery prostřednictvím franšízingu, je tento partner více zainteresovaný na vedení své "vlastní firmy" neboli kanceláře, takže je možné udržet nastavenou kvalitu služeb směrem k zaměstnavatelům a uchazečům o zaměstnání. Partnerovi tato spolupráce dává možnost seberealizace a pokud dodržuje standardy nastavené franšízorem, má zaručené fungování své kanceláře.

Co vám franšízing přináší a v čem je pro vás výhodný?
Franšízing je dle mého názoru v tomto případě výhodný pro obě strany, pro nás jak již bylo uvedeno výše, můžeme provozovat kanceláře v různých regionech České republiky, protože víme, že vedoucí kanceláře je podnikatel, který se stará vlastně o svou vlastní firmu, franšízant zase obdrží podrobný koncept vedení kanceláře, zaškolení a další výhody. Budování sítě poboček nám také pomáhá pokrýt značný zájem o naše služby, které tak můžeme dodávat svým klientům ve sjednaném objemu a kvalitě.

V jakých městech či oblastech nyní hledáte franšízanty?
Jsme tým nadšenců a pro budování sítě poboček personální agentury Žirafa.cz hledáme proto spolupracovníky po celé České republice. Ideální místo pro pobočku kanceláře je krajské nebo okresní město, ale není to podmínkou. Důležitá je především dostupnost pro budoucí personální konzultanty pobočky a uchazeče o práci.

Co musí nebo nemusí mít zájemce o franšízu Žirafa.cz?
Náš ideální kolega by měl být cílevědomý člověk se schopností najít si a vést svůj tým personálních konzultantů, mít obchodního ducha a umět se orientovat na potřeby zákazníků, což práce ve vlastní pobočce personální agentury obnáší.

V čem je váš koncept výjimečný? Proč si mají potenciální podnikatelé-franšízanti vybrat právě vás?
Spolupráce pod značkou Žirafa.cz nabízí zájemcům o podnikání v personalistice kompletní balíček produktů a služeb potřebných ke startu a fungování vlastní pobočky personální agentury. Nabízíme profesionální CRM systém pro zpracování veškeré obchodní a administrativní agendy, podrobně zpracovanou smluvní dokumentaci, manuály na jednotlivé úkony a postupy, přístupy na pracovní portály, emailové schránky, technickou podporu a především letité zkušenosti v oblasti lidských zdrojů. Jako jedna z mála společností nabízející obchodní spolupráci - franšízing - nepožadujeme žádný vstupní poplatek, proto zřízení a vedení pobočky neobnáší vysoký finanční vstup.