Naším cílem je co možná nejvyšší kvalita a transparentnost, aby každý věděl, co konzumuje, říká obchodní ředitel české značky Sklizeno Jan Langer. Za tímto účelem značka zavedla pro všechny své prodejny společný kodex pro transparentnost a původ prodávaných potravin.
Úterý
13.02.2018
Česká franšízová síť prodejen potravin Sklizeno bude konkurovat i kavárnám. Její obrat loni vzrostl o 40 %, letos chce překonat miliardu.
 

Sklizeno loni otevřelo sedm nových poboček (Nový Smíchov, Černý Most, Brno, Břevnov, Chodov, Dobřichovice, Bělehradská). Obrat všech poboček vzrostl během loňského roku o 40 %. "Naše cíle obratu pro tento rok 2018 přesahují 1 mld. Kč. Budeme dále otevírat nové pobočky v Česku, a přidáme expanzi na Slovensko," říká obchodní ředitel sítě Sklizeno Jan Langer. "K dnešnímu dni je náš koncept dobře vyzkoušený v krajských městech a to jak na hlavních třídách, v obytných čtvrtích a obchodních centrech. Jsme zastoupeni v Praze, Brně, Olomouci, ve Zlíně, či Hradci Králové, odkud čerpáme další zkušenosti s konceptem," vypočítává Langer.

Prodejny potravin Sklizeno začátkem loňského roku prošly velkou změnou, když se v rámci společnosti spojily pod jedním vlastníkem tři dosud samostatně fungující firmy My Food, Náš Grunt a Sklizeno. Do tří let má Sklizeno Food celkem zprovoznit 80 nových prodejen, polovina z nich by měla být na regionální úrovni. "V letošním roce také uvedeme do provozu naši největší prodejnu o rozloze 500 m2. K našemu standartnímu rychlému nákupu a fresh bistru přidáme kavárnu, čerstvou výrobu salátu, služby narozeninového cateringu a další novinky," prozrazuje Jan Langer.

10 šikovných franšízantů

"Hlavně nabereme do sítě alespoň 10 nových šikovných franšízantů. Přidáme 8 poboček v Čechách a na Slovensku. Spustíme interní vzdělávací systém Sklizeno Akademie. A uvedeme v život několik analytických podpůrných systému v našem suply chainu," dodává. Ideálním franšízantem Sklizeno je podle jeho slov motivovaný člověk, který už okusil podnikání. Měl by mít osobní zájem na byznysu a kvalitním jídle. Nezbytnou podmínkou také zůstává investiční kapitál od 1,5 milionu korun.

Sklizeno Food nabízí několik druhů konceptů, do větších měst se hodí spíše Shop and Eat, kde nabídku doplňují hotová jídla v bistru. Koncept Shop je naopak určený do menších měst a rezidenčních čtvrtí. Požadovaná velikost pobočky je od 80 m² do 200 m², nutné je parkoviště a dostupnost v rámci MHD. Smlouva se uzavírá na dobu 10 let. Mezi podporu centrály patří například komplexní vstupní školení a následné pravidelné vzdělávání, finanční model společného podniku, nebo řešení krizových situací včetně možnosti férového odkupu prodejny.