Internetová banka mBank a společnost Broker Consulting uzavřely v září 2015 strategické partnerství a rozhodly se vybudovat až 70 obchodních míst na franšízovém principu pod názvem OK Point.
Pátek
02.03.2018
Finanční poradenská společnost Broker Consulting otevřela s mBank jubilejní OK Point. Koncem roku by jich mělo být šedesát.
 

Ve druhé polovině února byl otevřen nový OK Point v Praze v Karlíně. Nová pobočka se stala jubilejním třicátým OK Pointem finančně-poradenské společnosti Broker Consulting a mBank. Jeho majitelkou je Jitka Přibylová, která již jednu franšízu OK Point vlastní. „Výhodou našeho franšízového konceptu je možnost otevřít si několik poboček a zvýšit tak své příjmy. Ředitelka Jitka Přibylová již provozuje jeden z našich nejúspěšnější OK Pointů v Klimentské ulici v Praze,“ uvedl regionální ředitel Broker Consulting a projektový manažer franšízového konceptu Radim Štantejský.

Koncept vstupuje v Česku do svého druhého roku existence, který by měl završit 60 otevřenými pobočkami. V OK Pointech je možné sjednat si za spolupráce se zaměstnancem-konzultantem produkt nebo službu na míru v rámci aktuální nabídky finančních institucí, a také prodat či nakoupit nemovitost. Pobočka v Karlíně bude mít navíc k dispozici venkovní kavárnu pro posezení a občerstvení klientů. "Abychom podtrhli sounáležitost s lokalitou a přátelskost naší finanční pobočky, připravujeme na našem novém OK Pointu předzahrádku pro posezení klientů, kde je rádi pohostíme naší kávou. I v tom budeme mít prvenství,“ říká Jitka Přibylová.

Do konce roku 60 poboček

Koncept OK Point je postavený na třech pilířích: strategické spolupráci poradců s mBank, atraktivních lokalitách s prémiovými prostory, a do třetice na jednotlivých provozovatelích poboček. Základní podmínkou pro získání franšízy OK Point je schopnost podnikatele rozvíjet síť kontaktů a využívat je k pokrytí obchodních příležitostí v dané lokalitě. Nutná je také detailní znalost regionu a tamních obchodních vazeb, dostatečný kapitál, ale i motivace, osobní angažovanost, a podnikatelské myšlení. Návratnost investice kolem jednoho milionu korun je obvykle půl roku.

Franšízant s podpisem licenční smlouvy získává od společnosti Broker Consulting především kompletně vybavené obchodní místo včetně komplexního produktového portfolia bankovních a finančních produktů na otevřené platformě. "Náš koncept je postaven na opravdovém partnerství, ať už se strategickým obchodním partnerem mBank, nebo s jednotlivými franšízanty. Naší silnou stránkou jsou i moderní technologie a on-line nástroje, které máme k dispozici," ujišťuje specialistka podpory prodeje Lenka Slepičková.