Více než 650 analytiků Expense Reduction Analysts ve více než 30 zemích nabízí své znalosti v různých odvětvích a nákladových kategoriích jako je řízení dodavatelského řetězce, facility management, provozní dodávky, korporátní služby, finanční a bankovní služby.
pondělí
05.03.2018
Značka Expense Reduction Analysts získala jako jediná evropská franšíza ocenění Global Franchise Awards 2018. Franšízanty má i v ČR.
 

Verdikt šesti porotců ze čtyř kontinentů vynesl poradcům ERA ocenění Best Business Franchise. Globální franšízové ceny vyhlašuje každoročně časopis The Global Franchise Magazine. Porazili jsme tak jiné velmi známé, a ve většině případů i větší franšízové systémy,“ říká Fred Marfleet, zakladatel a předseda Expense Reduction Analysts (ERA). Ocenění převzal společně s ním globální provozní ředitel Klaus Jeschke v rámci výroční konference Mezinárodní franšízové asociace v americkém Phoenixu.

Franšízový koncept Expense Reduction Analysts nabízí v podnikání šanci odborníkům, kteří chtějí zhodnotit své zkušenosti v oboru. Business developeři, projektoví manažeři i analytičtí odborníci z různých oborů mají šanci v ČR podnikat pod úspěšnou britskou značkou. ERA patří mezi největší poradenské sítě na světě zaměřené na řízení provozních nákladů firem, vznikla v roce 1992 v Británii. Letos tak oslaví již čtvrt století svého fungování. V Česku působí sedmým rokem, a sdružuje nyní 14 poradců.

Samostatně a přitom v týmu

Každý franšízant ERA je samostatným podnikatelem a zároveň součástí týmu - každý je totiž zodpovědný za oblast, na kterou se profesně specializuje, ať už jde o poradenství, výrobu, obchod, nákup, prodej a marketing, bankovní a finanční služby, či controlling. Koncept je vymyšlený tak, aby klienti ERA ušetřili díky analýze maximální možnou částku na provozu vlastní firmy, franšízanti poté inkasují část z ušetřených peněz.

Odbornost poradců ERA se týká asi 40 různých oborů, mezi něž patří třeba energetika, doprava či pojištění. Franšízant ERA se jistě neobejde bez předchozích zkušeností v oboru a finančních zdrojů k nákupu franšízové licence. Ta stojí v Česku 40 tisíc eur, následně ale franšízant již nemusí řešit další finance na provoz podnikání. Nebude potřebovat zaměstnance, řešit pronájem nemovitosti, ani nákup zboží.