Vstup do franchisové sítě Žabka je bez poplatku a může být i bez investice
Čtvrtek
30.07.2009
Franchisová síť maloobchodů Žabka chce mít do pěti let v Česku na 500 obchodů, letos skončí se stovkou prodejen.
 

Franchisová síť obchodů Žabka, která patří slovenské finanční skupině Penta, chce v Česku nadále růst. Ve středu síť otevřela v centru Prahy již svou 62 prodejnu. Do konce roku by jich mělo být až 100. Podle šéfa sítě Zdeňka Linharta bude v Česku do pěti let až 500 obchodů s logem košíku.

Žabka jde do regionů

V současné době se franchisová sít rozrůstá především v Praze a okolí, ale pomalu směřuje i do regionů. Působí již například v Teplicích a Plzni. Partnery hledá také v Klášterci nad Ohří, Ústí nad Labem, Táboře či Benešově. Postupně se chce síť rozrůstat také na Moravu. Linhart přitom připustil i jednání o několika akvizicích, takže růst by mohl být i rychlejší.

Franchisa z Polska do Čech

Původní polský koncept Žabka koupila předloni investiční skupina Penta za 3,7 miliardy korun.. Postupně chce tento koncept rozšiřovat také na Slovensko. Žabky jsou menší samoobslužné obchody o rozloze 50–100 m2. Ve světě mají svůj vzor například v řetězci 7Eleven, který se v loňském roce stal podle časopisu časopis Entrepreneur nejlepším franchisovým konceptem na světě. Franchisantům nabízí Žabka svůj koncept bez vstupního poplatku i investice.