Stylový, moderní. A výjimečný

Exkluzivní práva / Návrhář Pierre Cardin se narodil poblíž Benátek v roce 1922 jako jeden z 11 dětí, svou značku založil po prvních návrzích pro filmy Jeana Cocteaua a absolvování praxe u Christiana Diora ve věku 28 let. V Česku je nyní možné získat franšízovou licenci na prodej jeho exkluzivního pánského oblečení, stojí 100 až 150 tisíc eur.
Středa
23.05.2018
Chcete patřit mezi naprostou špičku ve svém oboru? Francouzská značka pánské módy Pierre Cardin nabízí v ČR franšízovou licenci.
 

Říkávalo se mu Muhammad Ali světa módy. Pierre Cardin patří mezi největší a nejvýraznější osobnosti módního byznysu. Navrhoval oblečení pro legendární The Beatles, nebál se uspořádat módní přehlídku v poušti Gobi nebo komunistické Číně, setkal se s Nelsonem Mandelou i Fidelem Castrem. Jako mladý se učil od Christiana Diora, více než 70 let jeho vize měnily světové trendy, a i díky futuristickým sklonům patří mezi poslední hrdiny zlatého věku luxusní módy houte couture.

Dnes 95letý Cardin se ve své tvorbě Inspiroval slavnými sochaři, malíři, architekty, mnohdy sáhl i ke geometrii, a jeho autorské modely i proto překračovaly hranice byznysu a výtvarného umění. Muži v obleku Pierre Cardin mají prostě připomínat dokonalost Michelangelova Davida. Jeden z nejbohatších mužů současné Francie má dnes ve svém firemním portfoliu na 800 výrobních závodů a továren, do jeho soukromého vlastnictví patří hrad, kde kdysi bydlel "otec sadismu" Markýz De Sade, ale i muzeum či polovina jedné vesnice na Azurovém pobřeží. Mimochodem - za celý svůj život si podle vlastních slov nepůjčil od nikoho ani jediný dolar.

I na krabičkách cigaret či baseballových čepicích

Především ale přivedl svět vysoké módy, která bývá považována na nenositelnou, mezi obyčejné lidi. Sám se tím ostatně opakovaně pyšnil, a právě dostupnost původně luxusní značky pro širokou veřejnost díky stovkám franšízových maloobchodních prodejen považuje za jeden ze svých životních úspěchů. Kritici mu v 90. letech předpovídali brzký konec - původně prestižní značka se totiž objevovala i na krabičkách cigaret či baseballových čepicích. V Indii mu ale naopak díky licencovanému prodeji přezdívají také "král franšízingu". Mezinárodní maloobchodní síť prodejen značce každopádně přinesla významné zisky. Dnes působí v 80 zemích a na 5 kontinentech, úspěch slaví i třeba v tradičně protizápadním Rusku.

V Evropě rozšiřuje pánskou módu značky Pierre Cardin společnost Ahlers AG. Cílí přitom na muže, kteří chtějí v podnikání ale i ve volném čase vypadat stylově, moderně, a to vše za atraktivní ceny a ve vysoké kvalitě. V ČR má značka jednu vlastní provozovnu a nabízí také franšízové licence, které stojí od 100 do 150 tisíc eur. Základním požadavkem je město s počtem obyvatel min. 150 tisíc, vhodná poloha obchodu, stylové prostředí, 100 - 130 m2 prodejní plochy, zkušenosti s prodejem zboží a s právním systémem a regulacemi. Franšízanti v balíčku získávají plnou podporu centrály včetně zařízení a designu prodejen či marketingových nástrojů.


Italské kořeny / Jako mnozí úspěšní průmyslníci se Pierre Cardin narodil do chudé rodiny. Je synem italského dělníka, který ve 20. letech uprchl do Francie před Mussoliniho vládou.
Kontaktní formulář
Kontaktní formulář
If you see this, leave this form field blank