Hledáme příležitost k expanzi v Česku

Horká novinka / Majitelé Collagen Cocktail se podíleli na výrobě a distribuci inovativních produktů výživových doplňků již 5 let před založením společnosti. Prodej tekutého doplňku Collagen Cocktail byl zahájen v červnu roku 2017 a v listopadu byl na trh uveden anti-agingový krém, vysvětluje Éva Farkas
pondělí
28.05.2018
Chcete-li rychle vstoupit do inovativního kosmetického průmyslu, je Collagen Cocktail správnou volbou, říkají zástupkyně maďarského konceptu Ěva Farkas a Tímea Bús.
 

Jak vznikla značka Collagen Cocktail a její produktová řada? Čím jste na trhu specifičtí?
Naše společnost vznikla v podstatě jako odpověď na celosvětově pozorovatelný "collagen boom", a současně na trend, kdy stále více firem hledá alternativní způsoby přírodní a inovativní péče o krásu a vzhled. Tekuté výživové doplňky Collagen Cocktail a anti-stárnoucí pleťové krémy jsou jedinými přírodními produkty na trhu s krásou, které obsahují kolagenový peptid spolu s kyselinou hyaluronovou a elastinem v tak vysoké koncentraci. Společnost Welovebeauty Llc., která vlastní značku a práva pro koncept Collagen Cocktaiil, byla založena na počátku roku 2017.

Téměř 90 % prodeje Collagen Cocktail se uskutečňuje přes internet prostřednictvím e-shopu, zbytek v maloobchodních prodejnách. Jaké jsou pro tyto obchody vhodné lokality?
Vedle národních internetových obchodů doporučujeme pro prodej našich produktů především maloobchodní i velkoobchodní řetězce, kosmetické obchody a drogerie, i zdravotnicko-estetické instituce. Produkty Collagen Cocktail jsou perfektně hodnoceny jako doplňkový prodej k produktům spojeným s různými doplňky stravy, stejně jako pro poskytovatele služeb pro krásu a zdraví.

Jak vypadá náborový proces? Jak dlouho obvykle trvá příprava?
Vše velmi závisí na připravenosti partnera a na rychlosti komunikace. Pokud probíhá diskuse mezi partnerem, který se podnikání věnuje naplno a podrobně zná naše výrobky, má finanční prostředky k zahájení podnikání, a může poskytnout i komunikační zázemí pro efektivní uvedení produktu na trh, pak iniciujeme osobní setkání. Celkově podle našich výpočtů a zkušeností lze obchodní partnerství realizovat za 1 až 2 měsíce.

Co všechno spolupráce vašim partnerům a master-franšízantům přináší? Jaké z ní plynou výhody?
Poskytujeme a provozujeme každému obchodnímu partnerovi webový obchod a také poradenské služby pro správné uvedení produktu na trh. Sdílíme všechny naše zkušenosti a navrhneme nejúčinnější komunikační strategie.

Jak vysoká je investice v případě, že chce zájemce od Collagen Cocktail získat exkluzivitu na prodej v určitě oblasti? Jaká je přepokládaná návratnost investic?
K zahájení vlastního podnikání jako developerů v určené oblasti musí mít partneři přibližně 10 tisíc eur. Tato částka zahrnuje první počáteční inventář a náklady na marketingové a komunikační aktivity, které podporují uvedení produktu do prodeje. Očekávaná návratnost investic je 4 - 6 měsíců.

Máte pro tento rok v plánu nějaké změny nebo novinky?
V tomto roce budeme i nadále představovat nový koncept, v následujících dvou letech plánujeme také vyvíjet 2 nové produkty. Hledáme příležitosti k expanzi v Čechách, na Slovensku, v Polsku i v dalších zemích.

Jak vypadá profil vašeho ideálního obchodního partnera? Komu byste doporučily vaši licenci?
Náš ideální partner má minimálně 3 roky zkušeností z prodeje, dobré komunikační dovednosti; sofistikovaný vzhled; je schopný zajištění komunikačního prostředí (on-line a off-line) souvisejícího s uvedením produktu; ovládá angličtinu na pokročilé úrovni, a je mu mezi 25 a 60 lety. Výhodou je zkušenosti s maloobchodem a v oblasti kosmetických služeb a prodeji produktů.

Doporučujeme tuto obchodní příležitost všem, kteří si dlouhodobě uvažují o vstupu do podnikání v kosmetickém průmyslu. Pro všechny, kteří mají zkušenosti ve světě sociálních médií, a uznávají nutnost komunikačního zázemí pro budování povědomí o značce. Naopak nedoporučujeme podnikatelskou příležitost Collagen Cocktail lidem, kteří nemají žádné zkušenosti v on-line a off-line komerčních oblastech.


Pomoc na telefonu / Jednotlivé podrobnosti nového partnerstsví projednáváme i osobně a po schůzce pošleme návrh smlouvy, takže ji partner může prověřit. Samozřejmě jsme mu stále k dispozici, abychom odpověděli na jakoukoli otázku během celé diskuse a později během celé spolupráce, říká Tímea Bús

Populární na fóru