Patentovaná franšíza
K tomu, aby byl gastronomický koncept úspěšný, musí umět zákazníky zaujmout originální myšlenkou. Právě takové kritérium naplňuje restaurace Výtopna, která láká zákazníky na netradiční obsluhu ve formě vláčků vozící objednané nápoje až ke stolu. Firmě se podařilo otevřít zatím největší restauraci v obchodnicky atraktivní lokalitě pražského nákupního centra Palladium, kde najde místo 400 hostů. „Výhodou našeho konceptu je, že máme několik patentem chráněných nápadů a užitných vzorů, které franšízantům garantují trvalou exkluzivitu a charakteristický ráz restaurace,“ popisuje atraktivitu konceptu jeho majitel Petr Fridrich.
Kromě exkluzivity konceptu díky patentům spočívá podle Petra Fridricha výhoda i v přitažlivosti pro velké množství zákazníků, což příznivě ovlivňuje období návratnosti investice. Zájemci o franšízovou licenci musí mít na zprovoznění restaurace okolo pěti milionů korun, které pokrývají náklady na stavební úpravy a vybavení. Doba návratnosti je přitom tři roky a více podle velikosti restaurace. Centrála poskytuje plnou asistenci při vytváření projektu a partneři se mohou na vedení obracet v průběhu celé doby trvání licence. „Samozřejmostí je i poskytování servisu pro modelovou železnici a její software,“ komentuje podporu pro franšízanty Petr Fridrich.
Podmínkou pro udělení licence je volba vhodného místa, na jehož výběru centrála s franšízanty spolupracuje. Výtopna hledá momentálně partnery pro města nad 30 tisíc obyvatel a krajská města, jako například Karlovy Vary, České Budějovice nebo Jihlava. Vedení firmy by ale rádo s konceptem proniklo i do zahraničí. „Na Slovensku registrujeme zájemce, proto by se v budoucnu mohla restaurace naší značky objevit i v některém větším slovenském městě,“ odhaluje vyhlídky na zahraniční expanzi Petr Fridrich s tím, že franšízanti by se kromě kapitálové vybavenosti měli osobně angažovat v provozu, měli by mít dostatečné organizační schopnosti a ideálně i vlastní zkušenosti s podnikáním v gastronomii.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Chocafé je kavárna, kde proudí především belgická čokoláda. Co tento koncept nabízí franšízantům nám v rozhovoru přiblíží zakladatel značky Jan Novák.
Dva kamarádi Honza a Matěj postavili svůj koncept bistra na čerstvých těstovinách, které dovedou mimořádně rychle servírovat zákazníkovi. Nyní svůj nápad nabízí jako franšízu.
„Počty franšíz s vaflemi, palačinkami a lívanci rostou. Nyní cílíme na všechna krajská města“, říkají franšízoři Elvis Osmanović a Dino Pekez.
Nejčtenější
Výživové poradenství franšízy Nutriadapt dává prostor a příležitost i začínajícím podnikatelům. Jak se dá naskočit mezi nejlepší ve svém byznysu už v poměrně mladém věku?
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
TAB Board propojuje majitele a manažery lokálních firem, kteří mezi sebou sdílí zkušenosti. Franšízant Tomáš Petrů pro setkání využívá i netradiční prostředí.
Jak se daří pobočkám nově otevřené Partners Banky a kde je šance pro nové franšízanty? Odpovídá Jan Brejl, obchodní ředitel finanční skupiny Partners.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...