Peníze na start / Pro rozjetí vlastního výukového centra musí mít zájemce o franšízu dostatečný kapitál pro financování počáteční investice ve výši 1800 eur. Zkušenosti s výukou jsou výhodou, nikoli však nutností.
Pátek
31.08.2018
Mají za sebou téměř pět let působení a blíží se k 15. pobočce. I v oblasti vzdělávání může existovat dobře fungující franšíza. 2plus2 Škola Matematiky je toho důkazem.
 

Odpolední vzdělávací centrum pro děti od 3 do 19 let 2plus2 Škola Matematiky funguje na trhu už skoro pět let a na nezájem si nemůže stěžovat. Za loňský rok navštívilo jejich programy 1500 školáků a návštěvnost stále vzrůstá. A jaké jsou plány do budoucna české master-franšízantky? Rozšiřovat se do dalších měst v České republice. A to je skvělá zpráva pro všechny potenciální franšízanty.

Vzdělávací centrum 2plus2 se právě blíží k otevření nové pobočky, jejíž provoz bude zahájen v září v Brně. V nejbližší budoucnosti by chtěli otevřít také pobočky v Olomouci, Jihlavě, Ústí na Labem a dalších městech. Na to už ale potřebují nové franšízanty s patřičným entuziasmem. „Hledáme hlavně organizačně schopné a komunikativní lidi,“ říká Alena Koubková, držitelka master-franšízové licence pro Českou republiku.

Výhodná investice

Výhodou pro zájemce o otevření nové pobočky jsou nízké počáteční náklady, které společnost vyčíslila na 1800 eur. Výměnou za to získá franšízový partner podporu a know-how v podstatě k celému procesu od otevření až po vedení pobočky včetně informací k náboru lektorů i studentů a k vedení agendy. Samozřejmostí jsou i veškeré podklady k samotným kurzům a lekcím a výukové postupy a materiály.

Cílem společnosti 2plus2 je stát se lídrem ve vzdělávacích službách ve východní Evropě. Slušně nakročeno k tomu rozhodně mají, nápady jim nechybí. Jejich služby nevyužívají pouze děti, které mají ve vzdělání mezery. Kurzy navštěvují také výrazně nadané děti a mládež, která chce své matematické dovednosti dále rozvíjet. Nejnovějším počinem společnosti je dokončení nových vlastních učebních materiálů pro přípravu k maturitě a chystají se k tvorbě obdobných materiálů pro přijímací zkoušky. Krom toho začínají také s produkcí vlastních didaktických her, a to pod značkou 2+2 MatEmaTik. 


Expanze dle plánu / Loni otevřel franšízový koncept 2plus2 Škola Matematiky dvě nové pobočky – v Praze a Pardubicích. Od září budou moci kurzy matematiky navštěvovat i studenti z Brna.