Rozjezd s pomocí / Investice do obchodu Coccodrillo ve výši zhruba 350 tisíc Kč zahrnuje plné vybavení prodejny, které zůstává majetkem franšízanta. Licenční poplatky se neplatí.
pondělí
24.09.2018
Do konce roku 2018 plánuje síť prodejen s dětským oblečením Coccodrillo otevřít dvě franšízy. Cílem jsou lázeňská města.
 

Nově budou mít značkové dětské oblečení na dosah ruky zákazníci v Karlových Varech a Luhačovicích. Coccodrillo otevřením těchto dvou obchodů završí své expanzní plány pro letošní rok. A můžeme říci, že z pohledu rozšiřování sítě na českém trhu se této mezinárodní značce poměrně daří. Vždyť na začátku roku 2017 zde měla 12 franšízových poboček a jednu vlastní. Dnes mimo ni v Česku najdeme 20 obchodů v rukách franšízantů.

Lázeňské město Luhačovice má okolo 5 000 obyvatel. Fakt, že sem Coccodrillo míří se svou prodejnou, potvrzuje, že i na malém městě lze s tímto typem podnikání dosáhnout úspěchu. „Z výsledků našich franšízových obchodů vidíme, že těm v menších městech se leckdy daří lépe než třeba těm pražským. Vysvětlujeme si to nižší mírou konkurence a vyšší loajalitou zákazníků,“ říká prodejní manažerka Coccodrillo pro ČR Renata Kubáňová. Právě zmíněná loajalita je v případě obchodů s oblečením důležitá – oblíbenou značku přeci neměníme. A franšízantům, kteří v místě svého podnikání žijí a znají ho jako své boty, se buduje snáze.

Pro to, aby se zájemce o franšízu Coccodrillo mohl stát držitelem licence, není třeba mít žádné speciální vzdělání či zkušenosti. Jak Renata Kubáňová prozrazuje, pochází jejich franšízanti z nejrůznějších oborů. Narazíme tak například na zkušené prodavačky s praxí či maminky před, na nebo po mateřské dovolené. Jedno však mají společné. Kromě financí nutných k rozjezdu jejich byznysu jim nechybí chuť podnikat.


Na vlastní kůži / Pro zájemce o licenci značky Coccodrillo je velkou výhodou, pokud jsou ochotní alespoň na začátku svého podnikání pod tímto brandem si stoupnout „za pult“. Poznají tak nejen veškeré produkty, ale hlavně svoje zákazníky. A to je zkušenost k nezaplacení.