Pohlcená polská Telepizza

Rebrandingem k Telepizze / V současné době má Telepizza v České republice devět poboček. Všechny vznikly proměnou z bývalých provozoven Forty´s Pizza. V následujících třech letech by se počet restaurací Telepizza měl podle plánů v Česku zdvojnásobit.
Středa
10.10.2018
Novým majitelem společnosti Telepizza Polska se stal AmRest. Zaplatit za ni měl 8 milionů eur. Bude se tento trend opakovat i v dalších zemích?
 

V Polsku se tak holding AmRest stal vlastníkem všech 107 restaurací značky Telepizza, z nichž drtivou většinu provozují franšízanti této značky. Z oficiálního sdělení AmRestu vyplývá, že společnost má zájem začlenit všechny zaměstnance a franšízanty Telepizzy do svého týmu. Jak tomu nakonec bude, ukáže čas. Koupí 100 % podílu v této franšízové síti se stal AmRest lídrem v segmentu pizzerií v Polsku.

Vzhledem k tomu, že původem franšízová síť Telepizza působí i v dalších zemích, kde svůj byznys buduje také AmRest, můžeme jen odhadovat, zda i v těchto zemích nemůže k podobné akvizici dojít.

Od loňského roku působí Telepizza i v České republice, když koupila většinový podíl v původní české společnosti Forty’s Pizza Jakuba Šlezara, který se stal zároveň držitelem národní licence Telepizzy. To, zda se podobný obchod chystá i v České republice odmítl komentovat.

Se svými 1 500 pobočkami ve 20 zemích světa se Telepizza řadí mezi největší globální společnosti na výrobu, prodej či rozvoz pizzy v Evropě.  Na 60 % poboček je po celém světě provozováno formou franšízingu. Na jaře letošního roku se španělská skupina Telepizza Group stala vlastníkem franšízové licence americké značky Pizza Hut a přebírá zodpovědnost za její rozvoj na území Latinské Ameriky (bez Brazílie), Karibiku, Španělska, Portugalska a Švýcarska. Partnerství, které obě strany označují za mezník, předpokládá, že v příštích 10 letech Telepizza otevře 1 300 nových franšízových jednotek Pizza Hut, v následujících 20 letech by to mělo být již 2 500 nových franšíz.


30 let zkušeností / Společnost Telepizza byla založena ve Španělsku v roce 1988. Od té doby se rozšířila do více než 20 zemí světa. Nově se stala majitelem franšízové licence Pizza Hut a bude mít na starost rozvoj této značky zejména na území Latinské Ameriky, Karibiku, Španělska, Portugalska a Švýcarska.

Populární na fóru

Dotazník regionální produkty a gastroturismus

Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...

1 komentář(e)
posledni 07.01.2022
Taco Bell na cestě k vrcholu

Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.

1 komentář(e)
posledni 05.08.2021
Úspěšný rok pro Subway

Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...

1 komentář(e)
posledni 13.02.2020
Subway vidí potenciál na benzinkách

Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Subway vidí potenciál na benzinkách

a

2 komentář(e)
posledni 10.10.2019
Franšíza McDonald’s? Doživotí

Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?

1 komentář(e)
posledni 03.02.2018
Sushi v Česku jde

Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.

1 komentář(e)
posledni 29.10.2015
Komunikace je základ

The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...

1 komentář(e)
posledni 21.09.2015