Franšíza s francouzským šarmem

Z Francie do celé Evropy / Pierre Cardin provozuje jak vlastní, tak franšízové prodejny s pánskou módou po celém světě, v Evropě mezi ně patří např. Polsko, Švýcarsko, Německo, ale i Rusko.
Středa
28.11.2018
Otevření obchodu Pierre Cardin stojí minimálně 2,5 mil. Kč. Jak dlouho musíte čekat, než se vám investice vrátí?
 

Francouzská značka Pierre Cardin existuje na trhu od roku 1950. Patří k společnosti Ahlers AG, jedné z největších evropských oděvních výrobců, specializující se na pánskou módu. 

„Móda se značkou Pierre Cardin je určena mužům, kteří vždy chtějí vypadat módně a trendy, vkusně upravení, kladou důraz na perfektní vzhled a očekávají atraktivní poměr ceny a kvality,"​ zdůrazňuje Margaret Zagdańska, ředitelka CEE Retail Pierre Cardin.

V České republice má značka minimálně 4 prodejny a další plánuje. Kandidáti na franšízu Pierre Cardin by měli být vášnivými lidmi, kteří mají rádi svou práci a aktivně se podílejí na módě. „Chcete-li čelit výzvám v provozování franchisingového obchodu naší značky, potřebujeme několik let zkušeností s provozováním podniku, nejlépe v oděvním a příbuzném průmyslu, velmi dobré znalosti obchodních technik, organizačních a vedoucích dovedností. Očekáváme také připravenost účastnit se školení a neustálého rozšiřování znalostí v oblasti prodeje a personálního řízení," říká Małgorzata Zagdańska.

Celková výše investice do obchodu Pierre Cardin závisí na zvoleném modelu spolupráce. Pokud se jedná o klasickou franšízu, v níž je franšízant povinen zakoupit zboží, činí přibližně 4 mil. Kč. V případě franšízového modelu, kdy je zboží majetkem franšizora, se investice sníží na 2,5 mil.

Na oplátku franšízant získává know-how jak provozovat obchod, jeho vybavení: nábytek, figuríny, všechny materiály související se vizuálním merchandisingem. „Máme také marketingové nástroje, profesionální manažerský trénink, školení pracovníků v oblasti zákaznického servisu, techniky prodeje a  řízení. Poskytujeme také podporu při vyjednávání o pronájmu prostor," dodává Małgorzata Zagdańska. Ziskovost obchodu je již dosažena v prvním roce podnikání, zatímco návratnost investice okolo pěti let. Prodejny Pierre Cardin je možné otevřít ve městech s více než 100 tisíci obyvateli.


Do roka v zelených číslech / Ziskovosti obchodu dosáhne jeho majitel již během prvního roku podnikání. S návratem investice může počítat zhruba do pěti let.