Cena licence / Minimální investice činí v případě zakoupení franšízové licence Balony.eu 200 tisíc korun. V částce nejsou zahrnuty náklady na zakoupení balonů ani jejich provoz, základní technické vybavení pro provoz franšízy jejich majitelé dostávají přímo od franšízora.
Pátek
22.02.2019
Zprostředkovávat nevšední zážitky svým klientům, takové je poslání konceptu Balony.eu. Její první franšízová pobočka v Česku zahájí provoz letos.
 

Za vytvořením franšízového konceptu Balony.eu byla touha majitele této společnosti vytvořit zastoupení ve všech krajích jak České republiky, tak i Slovenska, díky čemuž by se mu podařilo vybudovat silnou a známou značku a být tak napřed před konkurencí. O tom, že se mu to daří, svědčí i výsledky, kterých společnost Balony.eu dosáhla v loňském roce.

„Podařilo se nám dosáhnout 15% navýšení tržby z prodeje letenek. Stále také jednáme s novými potenciálními franšízanty a připravujeme spuštění první franšízy v Česku,“ prozradil majitel společnosti Balony.eu Libor Staňa s tím, že první franšíza se chystá i na Slovensku. Zde franšízant právě dokončuje výcvik a během letoška bude získávat nálet a zkušenosti. Ke spuštění první franšízy u našich východních sousedů by tak mělo dojít v roce 2020. Co se týče dalších lokalit, do kterých by vedení firmy chtělo expandovat prostřednictvím franšízy, jde zejména o oblast západních, středních a severních Čech a také středního a východního Slovenska.

V loňském roce společnost také investovala do rozšíření flotily, která se rozrostla o čtyři nové balony. Konkrétně jde o balony OK1801 pro 12 pasažérů, OK1802 pro 10 pasažérů, OK1805 pro 5 pasažérů a soutěžní balón OK1809 pro 2 pasažéry. Celkem taky v současné době flotilu tvoří 15 balonů. „Povedlo se nám také rozšířit počet startovních lokalit o další zajímavá místa Česka i Slovenska. V obou zemích tak nyní nabízíme více jak 100 startovních míst,“ doplňuje Libor Staňa.

Kdo by se mohl stát franšízantem, který své podnikání realizuje nejen na zemi, ale i nad hlavami nás všech? Nezbytné jsou samozřejmě manažerské schopnosti, díky nimž bude franšízant moci řídit svůj tým. Určitou výhodou je, pokud je zájemce o franšízovou licenci majitelem pilotního průkazu s kvalifikací na obchodní lety. Franšízantem se tak může stát pilot, pro kterého je práce zároveň koníčkem, pilot s vlastním týmem či zájemce o výcvik na pilota balonu.

Ačkoli by se mohlo na první pohled zdát, že létat balonem se dá jen během teplých měsíců, není tomu tak. Jak Libor Staňa vysvětluje, létá se za každého počasí. Od jara do podzimu se mohou zákazníci těšit z balonových letů nad územím Česka a Slovenska, v zimě mohou absolvovat expediční lety nad Vysokými a Nízkými Tatrami, nebo Alpami. Franšízanti se tak nemusí bát, že nastane období v roce, kdy nebudou moci vydělávat.


Nejlepší z nejlepších / Společnost Baloney.eu na konci loňských letních prázdnin zorganizovala projekt „Mistrovství ČR v balonovém létání a Fiesta 2018“ ve Starém Městě.

Populární na fóru

Jak nejlépe propagovat firmu?

Dobrý den, tak mne ještě napadá, že moc fajn způsob propagace firmy je vytvoření blogu, web stránek. Určitě je dobré je mít, aby lidé věděli o vaší službě....

6 komentář(e)
posledni 28.10.2018
Únik z reality jako byznys

Chcete-li získat ziskové a oblíbené úniková místnost, není nutné zakoupit povolení. Díky tomu mohou pomoci také zkušení profesionální návrháři. Například...

1 komentář(e)
posledni 01.03.2018
Pošta s franšízou

Dobrý den,Česká pošta už provozuje 200 franšízových pošt jako Pošta Partner. Očekává, že do franšíz převede téměř všechny provozovny. V tuto chvíli...

3 komentář(e)
posledni 15.12.2014
Pošta s franšízou

Téma České pošty mě taky zaujalo. Jaké jsou podmínky pro získání franchisy České pošty. Tenhle byznys by mohl mít dobrou budoucnost.Děkuji

3 komentář(e)
posledni 11.12.2014
Pošta s franšízou

Hodně jsem četl, že Pošta bude mít franšízové pobočky. Má už nějaké?

3 komentář(e)
posledni 05.12.2014
Přeměna České pošty

No jsem zvědavá, co se stane, když franšízanta nenajdou. Je zruší a nebude nic. Lidi pak budou jezdit dávat balíky a dopisy kilometry daleko.

1 komentář(e)
posledni 26.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Souhlasím, jde o cílovku i o typ produktu ... ideálním nástrojem, a zvlášť pro začínající firmu s omezenými prostředky, je inbound marketing - nabídnout svým...

6 komentář(e)
posledni 10.11.2014
Jak nejlépe propagovat firmu?

Řekl bych že je nejdůležitější je znát cílovou skupinu svých zákazníků. Jinak se budou nabízet vaše produkty či služby mladým uživatelům sedících dnes a...

6 komentář(e)
posledni 06.11.2014