Byznys díky dobrodružství s DinoKroky

Kolik jazyků znáš… / „Metodika konceptu Hocus&Lotus je zpracována v pěti mezinárodních jazycích. Franšízanti a jejich lektoři tak mohou děti učit anglicky, německy, francouzsky, italsky a španělsky," doplňuje Veronika Kölbl.
pondělí
11.03.2019
Nejen velká města přináší franšízantům sítě Hocus&Lotus zisk. Úspěšní jsou i v těch menších, říká Veronika Kölbl, majitelka licence tohoto konceptu pro český trh.
 

Jaký byl rok 2018 pro síť Hocus a Lotus? Co se vám podařilo?
V loňském roce jsme spustili DinoClub, díky kterému se každý student dostane ke svým výukovým materiálům online a má k tomu navíc k dispozici i bonusové materiály a hry. Současně jsme také zrekonstruovali naše brněnské prostory.

Svůj koncept rozšiřujete prostřednictvím franšízových licencí. Jaké možnosti se zájemcům o podnikání s vaší značkou díky spolupráci otevírají?
Franšízanti mají především k dispozici kvalitní metodiku výuky, bez které se v tomto oboru podnikat nedá, obzvláště když chcete vzdělávat děti. Ať už se jedná o nováčka v oboru nebo zaběhlého lektora, získá spoluprací výukové materiály, know-how a mnoho skvělých studentů, které si zamilují dobrodružství s Hocusem a Lotuskou.

Konceptů zaměřených na jazykovou výuku dětí je na tuzemském trhu celá řada. Čím je metodika výuky s DinoKroky Hocusem a Lotuskou jiná?
Hlavním benefitem metodiky The adventures of Hocus and Lotus je forma výuky, která nemá svoji konkurenci. Děti se mají možnost v hodinách rozvíjet jak v jazykových dovednostech, tak i pohybově, včetně smyslového a citového vnímání. Často říkám, že se spíše jedná o aktivity, které rozvíjí dítě a k tomu jako bonus získávají angličtinu, než že by se jednalo o nějaké šprtání a činnosti, které děti brzy omrzí. Dobrodružství s DinoKroky provázejí děti prvních pět let, kdy se učí komunikovat v novém jazyce. Naše metodika se nevěnuje vysvětlování gramatických jevů, ale sžíváním se s novým jazykem tak, jako s mateřským, a to pomocí narativního formátu. Mimo jiné jako jediná metodika pro děti je zpracována hned v pěti mezinárodních jazycích – angličtina, němčina, francouzština, italština a španělština.

Na první pohled by se mohlo zdát, že franšízant podnikající v oblasti jazykových kurzů vydělává jen během školního roku. Vyvedete mne z omylu?
Ano, celoroční kurzy zahajujeme v září a končíme v červnu tak, jako státní školy. Nicméně letní prázdniny jsou příležitostí pro příměstské tábory, které jsou nejen žádané, ale i velmi oblíbené u rodičů i dětí. Děti mají příležitost strávit celý týden v cizojazyčném prostředí a užít si cizí jazyk i mimo učebny.

Franšízové pobočky máte i v menších městech jako například v Uherském Hradišti, které má 25 tisíc obyvatel. Jak se v takových lokalitách franšízantům daří?
I v menších městech je zájem ze strany rodičů o vzdělávání dětí. Konkrétně v Uherském Hradišti převládá zájem o německý jazyk na rozdíl od Brna a Prahy, kde hlavním jazykem je angličtina. Větší problém vidíme v nalezení lektorů, kteří by se dětem věnovali. V tuto chvíli hledáme pro tuto pobočku nové Magické lektory!

Co vnímáte jako klíčové pro to, aby byl váš franšízant úspěšný?
Úspěchu můžete docílit snáz, pokud vás vaše práce baví a máte z ní radost. My hledáme lektory, kteří vnímají svoji práci jako poslání a věří, že vzdělávání dětí zábavnou formou má smysl, dokáží se společně s nimi odvázat a užít si každou lekci.


Exkluzivní metodika / Výhradní zastoupení pro výuku metodikou The adventures of Hocus&Lotus pro Českou republiku má společnost Light Point, která působí na tuzemském trhu od roku 2002. Od roku 2010 se intenzivně věnuje problematice bilingvismu a výuce dětí od batolat až po teenagery.