Husse hledá u franšízantů hlavně kvalitu

Jediný v regionu / Díky spolupráci se značkou Husse získá franšízant exkluzivitu na prodej výrobků a služeb ve svém regionu a také nárok na nákup produktů vyrobených výhradně pro franšízovou síť Husse v centrálním skladě Husse Česká republika.
Pátek
26.04.2019
Franšízantům prodejní sítě krmiv pro domácí zvířata Husse se daří české zákazníky oslovovat díky showroomům. Nikde jinde na světě je nenajdou.
 

Český zákazník potřebuje vidět to, co kupuje. To je fakt, ze kterého na tuzemském trhu vychází držitelka master-franšízové licence pro Českou republiku Andrea Vláčilová. Zatímco ve všech dalších zemích, ve kterých švédský výrobce suchých a mokrých krmiv pro domácí zvířata prostřednictvím franšízantů prodává svoje produkty, se partneři soustředí na online prodej a rozvážku objednávek, u nás otevírají i showroomy, kde se zákazníci mohou seznámit s celou nabídkou značky.

V loňském roce Husse otevřelo nové showroomy v Českých Budějovicích, Ústí nad Orlici a Mělníku. „Podařilo se nám také rozdělit Prahu mezi tři franšízanty, díky čemuž dokážeme obsloužit celé její území,“ prozrazuje Andrea Vláčilová. Investice do franšízové licence pro určitou oblast stojí 40 až 120 tisíce korun v závislosti na její velikosti. Pro vybudování showroomu je pak třeba mít připravených dalších 50 až 100 tisíc korun.

Tato investice se však dle majitelky master-franšízové licence vyplatí. „Návratnost vynaložených prostředků je v případě showroomu rychlejší, než když franšízant nabízí naše zboží přímým prodejem nebo přes e-shop a investuje jen do marketingu. Mezi našimi partnery máme i takové, kterým se počáteční vklad do podnikání vrátil do šesti měsíců,“ vysvětluje Andrea Vláčilová s tím, že v praxi se osvědčilo, když franšízant showroom provozuje sám, nebo ve spolupráci s rodinou. „Zaměstnávat další lidi se z našich zkušeností nevyplatí. A to říkáme upřímně všem zájemcům o licence již na samém začátku,“ dodává.

V současné době má Husse na trhu 25 partnerů, 12 z nich provozuje na základě franšízové licence showroomy. Letos chce rozšířit síť i do oblasti Brandýsa nad Labem a také na Olomoucku. Ne však na úkor kvality. Své franšízanty si totiž Husse pečlivě vybírá.


Prostor pro zázemí / Franšízanti Husse dostávají od centrály startovací balíček, který obsahuje všechny marketingové materiály, potřebné pro zahájení podnikání, včetně některých standardních produktů Husse. Sami si musí zajistit alespoň malý suchý skladovací prostor o výměře asi 15 m2 (např. garáž), počítač s přístupem na internet, mobilní telefon a auto k rozvozu krmiva.